Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Rivaldo: Rio'ya gelmeyin

Eurosport Türkiye

Güncellendi 10/05/2016 - 15:20 GMT+3

Brezilya futbolunun efsanelerinden Rivaldo, ülkesinde düzenlenecek olan Olimpiyat Oyunları'na gelecek turistleri uyardı.

Rivaldo

Görsel kaynağı: Eurosport

2002 Dünya Kupası'nda Brezilya'nın zaferinde başrolü oynayan isimlerden olan Rivaldo, Rio 2016 konusundaki endişelerini dile getirdi.
Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Cumartesi günü vurulan 17 yaşındaki bir kızın fotoğrafını takipçileriyle paylaşan 44 yaşındaki eski futbolcu,
''Buradaki olaylar her geçen gün daha kötüye gidiyor. Olimpiyatlar için Rio'yu ziyaret edeceklere tavsiyem; evinizde kalın. Burada hayatınızı riske atacaksınız. Buradaki hastanelerin durumu ve ülkedeki politik durumda büyük karışıklık var. Brezilyamızın şu anki durumunu sadece tanrı değiştirebilir'' dedi.
Polis cinayetleri %20 arttı
Olimpiyatlara 3 aydan kısa bir süre kalmasına rağmen Rio'daki durum hiç iyiye gitmiyor.
Resmi kaynaklardan yayınlanan rapora göre, Nisan ayında Rio favelalarında (gecekondu mahalleleri) 11 kişi polis tarafından vurularak hayatını kaybetti. Son 1 yılda ise 307 kişi polis tarafından öldürüldü.
Güney Amerika kıtasında düzenlenecek ilk Olimpiyatlar öncesinde tesislerin büyük bir çoğunluğu tamamlansa da, Zika virüsü, su kirliliği ve elde kalan biletler organizatörleri düşündürüyor.
2014'te de endişeler vardı
Brezilya'da düzenlenen 2014 Dünya Kupası öncesinde de güvenlik endişesi ülkeye gidecek turistleri endişelendiriyordu ama turnuva boyunca bu konuda büyük bir sıkıntı yaşanmadı.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam