Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

TMOK Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener IOC Yönetim Kurulu'na seçildi

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 07/02/2014 - 11:12 GMT+2

TMOK Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener IOC Yönetim Kurulu'na seçildi.

Uğur Erdener

Görsel kaynağı: Resmi Siteden Alınmıştır

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener, Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nin (IOC) Rusya’nın Soçi kentinde yapılan genel kurulunda yönetim kuruluna seçildi. Prof. Erdener’in bu başarısıyla ilk kez bir Türk spor adamı IOC yönetim kurulunda yer almış oldu.
TMOK Başkanı Prof.Dr.Uğur Erdener, IOC yönetim kurulu seçiminde rakibi Dick Pound'u yapılan oylamada 51-42 geçtiği duyuruldu.
Erdener, spora atletizm ile başladı, daha sonra basketbola yöneldi. Değişik takımlarda basketbol oynadıktan sonra uzun bir dönem basketbol antrenörlüğü yaptı. Bu dönemde Hacettepe Spor Kulübü'nde spor yöneticiliğine başladı ve profesyonel futbol dahil olmak üzere kulüp yöneticiliği görevinde bulundu. 1982 yılından bu yana ülkemizde okçuluk sporunun yönetiminde sorumluluk taşıyan Erdener dört dönem Okçuluk Federasyonu başkanlığına seçildi ve 23 yıl bu görevi yürüterek 2005 yılı sonunda ayrıldı. Bu süre içinde değişik kuruluşlardan ödüller aldı, jüri üyelikleri ve bakan danışmanlığı görevlerinde bulundu. Uluslararası alanda, Okçuluk Avrupa Birliği'nin beş yıl süre ile başkanlığı yapan Uğur Erdener, 2005 yılında 142 ülkenin üye olduğu, merkezi Lozan'da bulunan Dünya Okçuluk Federasyonu (WA) başkanlığına seçildi ve bir Olimpik spor dalının dünya başkanlığına seçilen ilk ve tek Türk spor adamı oldu.
Prof. Erdener, Dünya başkanlığına 2009 yılında ikinci, 2013 yılında üçüncü kez seçildi. 2011 yılından itibaren Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin başkanlığını yapmakta olan Erdener, 2008 yılından beri Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) üyesi. Prof. Dr. Uğur Erdener aynı zamanda Dünya Dopingle Mücadele Ajansı’nın (WADA) yönetim kurulunda yer alıyor.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam