Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Türk sporcular Soçi'ye hazır

Eurosport Türkiye

Güncellendi 23/01/2014 - 11:04 GMT+2

7 Şubat’ta Rusya’nın Soçi şehrinde açılacak olan XXII. Kış Olimpiyat Oyunları için geri sayım başladı. Olimpiyat'a katılacak Türk sporcular da hazır durumda.

sochi trampoline ski jumping

Görsel kaynağı: From Official Website

7 Şubat’ta Rusya’nın Soçi şehrinde açılacak olan XXII. Kış Olimpiyat Oyunları için geri sayım başladı. Kış Olimpiyatları tarihinin en uzun ve kapsamlı olimpiyat meşalesi koşusu 5 Şubat’ta Olimpiyat başkentine ulaşacak. Bu tarihe doğru Soçi’ye Olimpiyat katılımcılarının gelmesi de bekleniyor. Şu an ise dünyanın dört bir köşesinde ülkelerini Soçi’de temsil edecek milli takımlarda hazırlıklar tamamlanıyor.
Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Genel Sekreteri Neşe Gündoğan, Rusya’nın Sesi’ne verdiği demeçte Türkiye’nin de milli takım listesini tamamladığını söyledi:
Şu ana kadar Türkiye’den 6 sporcu katılma hakkı elde etti. Bunlar 3 dalda yarışacaklar. İki sporcumuz buz pateninde yarışacak çiftlerde. Bunlar Alper Uçar ve Alisa Agafonova. Şu anda Moskova’da hazırlıklarını sürdürüyorlar ve oradan da Soçi’ye geçecekler. Ondan sonra Alp disiplininde iki tane sporcumuz var katılacak. İki tane sporcumuz da kayaklı koşu dalında yarışacaklar.
Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık, şu an itibariyle dört Türk kayakçının Olimpiyata katılımının kesinleştiğini doğrulayarak daha bir iki sporcu için Olimpiyat Oyunlarına katılma ihtimali var olduğuna da işaret etti.
Şu anda dört sporcumuzun ismi belli. Alp disiplininde Emre Şimşek ve Tuğba Daşdemir, kayaklı koşuda da Sabahattin Oglago ve Kelime Çetinkaya. Belki 5-6 da olabilir daha kesin değil. 1 hafta içinde gitmeyecek sporculara göre son liste kesinlik kazanacak ve bizim sırada çok yüksek yerlerde olan sporcularımız var. Belki 1 veya 2 sporcumuz daha Soçi’ye gidebilecek ama dördü kesin.
Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Genel Başkanı Neşe Gündoğan, Türk sporcularının şimdilik kış sporlarında dünya liderlerinden uzak oldukları için Milli Olimpiyat Komitesi olarak Soçi Oyunları ile ilgili büyük hayaller kurmadıklarını söyleyerek ‘Bu Olimpiyatta en önemlisi katılacak sporcuların çok büyük ve önemli tecrübe edinmeleri olacağını’ kaydetti.
Bizim madalya beklentisi yok aslında. Buz patencilerimiz için çiftlerde önemli olan finale kalmaları ve ilk 10’a girdikleri takdirde bizim için çok büyük başarı olacak. Çünkü Türkiye buz pateni çiftlerde ilk defa Olimpiyat Oyunlarına katılım hakkı elde etti. Onun dışında diğer sporcularımız da ilk otuza girerlerse bizim için büyük bir başarı olacaktır.
Soçi’ye gidecek grupta sadece sporcularla antrenörleri değil, spor yetkilileri, Türkiye kış sporları federasyonları başkanları yer alıyor. Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık, ‘Olimpiyat Oyunlarının sadece bir spor şöleni olmadığını, aynı zamanda ev sahipliği yapan ülkenin spor altyapısını tanıma fırsatı verdiğini hatırlatarak ‘Soçi’de bu bakımdan birçok ilgi çekici yenilik göreceğimizi düşünüyorum, ama Türkiye’de de son yıllarda bu alanda çok şey yapıldı’ diye konuştu.
Türkiye son 10 yılda kayak sporuna çok büyük yatırım yapan bir ülke. Bu konuda da çok büyük bir potensiyeli var. 3000 metrenin üzerinde yüzden fazla dağımız var. Şu anda 40’tan fazla kayak merkezi oluştu Türkiye’de. Çok çalışıyoruz, çok güzel tesislerimiz var. Biliyorsunuz Üniversiyad yaptığımız kayak pistleri var, Gençler Dünya Şampiyonası yaptığımız kayak pistlerimiz var, çok önemli kayak merkezlerimiz var. Dolayısıyla hem turistik açıdan hem de kayak sporu açısından çok güzel tesislerimiz var artık. Bu son bir kaç yılda çok büyük gelişme kaydetti Türkiye bu konuda. Ama tabii biz bu işte yolun başındayız adeta.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam