Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Rio'da heyecan paralimpik oyunlarıyla sürüyor

Eurosport Türkiye

Yayınlandı 07/09/2016 - 10:18 GMT+3

7-18 Eylül arasında yapılacak 2016 Paralimpik Oyunları'na Türkiye'den 81 sporcu katılıyor.

Die Paralympics stehen in Rio unter keinem guten Stern

Görsel kaynağı: AFP

2016 Paralimpik Oyunları, bu gece TSİ 01.00’de Brezilya’nın Rio de Janeiro kentinde düzenlenecek açılış töreniyle başlıyor. 160 ülkeden 4350 sporcunun katılacağı organizasyonda fiziksel engeli bulunan isimler performanslarıyla, geçen ay düzenlenen olimpiyat oyunlarında aynı alanlarda yarışan meslektaşlarına taş çıkartacak.
15. kez düzenlenen Paralimpik Oyunları’na Türkiye 81 sporcuyla katılıyor. 2004 Atina ve 2008 Pekin’de 1’er altın ve 1’er bronz madalya elde eden Paralimpik sporcularımız, 2012 Londra’da 1 altın, 5 gümüş ve 4 bronz madalyayla tam anlamıyla patlama yaşamıştı.
Kariyerinde Paralimpik Oyunları’nda 1 altın, 1 gümüş ve 1 bronz madalya olan atıcımız Korhan Yamaç ve halterde Londra’dan altın getiren Nazmiye Muslu yine madalya kovalayacak. 4 yıl önce çeyrek finalde elenen Türkiye Tekerlekli Sandalye Basketbol Milli Takımı ise bu kez kürsüye çıkmanın hesaplarını yapıyor.
Kafilemizin tarih yazacak sporcusu ise İbrahim Bölükbaşı. Ağustos ayında güreşte ülkemizi temsil eden Bölükbaşı, Paralimpik Oyunları’nda da judoda mücadele edecek. Yaşadığı rahatsızlık nedeniyle görme yetisinde azalma bulunan İbrahim, 2 yıl önce görme engelliler Dünya Judo Şampiyonası’nda açık sıklette bronz madalya kazanarak paralimpik kotası almıştı. Sporcumuz, antrenörünün önerisiyle 2013’te judoya da başlamıştı.
İbrahim Bölükbaşı, atletler Oscar Pistorius, Ilke Wyludda ve yüzücü Natalie du Toit’nın ardından hem olimpiyat hem de paralimpik oyunlarına katılan tarihteki 4. sporcu olacak. Bununla birlikte İbrahim, aynı yıl içinde iki oyuna birden katılan ilk isim olarak da tarihe geçecek.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam