Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Finalin adı belli

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 16/10/2011 - 16:12 GMT+3

2011 Rugby Dünya Kupası’nda yarı finalde Avustralya’yı 20-6’lık skorla mağlup eden Yeni Zelanda, ev sahipliği yaptığı turnuvada finale yükseldi. All Blacks'in finaldeki rakibi dün oynanan maçta Galler’i 9-8’le geçen Fransa oldu.

2011 New Zealand-Australia

Görsel kaynağı: Reuters

Maça Ma’a Nonu’nun beşinci dakikadaki try’ıyla hızlı bir başlangıç yapan Yeni Zelanda, Piri Weepu’yla conversion(try sonrası yapılan gol vuruşu) denemesinden yararlanamadı. Maçın ilk ve tek try’ı sonrasında iki takım da penaltı vuruşları ve drop goal denemeleriyle skor aradı. İlk devrenin sonuna kadar James O’Connor’la bir penaltı ve Quade Cooper’la bir drop goal bulan Avustralya’ya Weepu’nun iki penaltısı ve Dan Carter ile Colin Slade’in sakatlıkları sonucu kadroda yer bulan fly half(10 numara) Aaron Cruden’ın drop goal’üyle cevap veren All Blacks, varlık gösteremeyen Wallabies karşısında ilk devreyi 14-6 önde kapattı.
İkinci yarıda oyunun kontrolünü daha fazla eline alan, kaçırılan tackle’ları azaltan ve Yeni Zelanda 22’sinde daha fazla zaman geçirmeye başlayan Kangurular, buna rağmen sayı bulamayınca, Weepu’nun ayağından gelen iki tane daha penaltıyla maçı 20-6 kazanmayı başardı. Maçın adamı ise Yeni Zelanda’lı kanat oyuncusu Cory Jane seçildi.
Yeni Zelanda, bu sonuçla ev sahibi olduğu kupada finale yükselmeyi başarırken, 1994’ten beri Eden Park Stadyumu’nda maç kaybetmeyen All Blacks, aynı statta 1986’dan beri mağlup olmadığı Avustralya karşısında da serisini de sürdürdü. 2011 Tri Nations Series şampiyonu olan Avustralya ise yarı finalde elenerek, güney yarımkürenin bu önemli turnuvasını kazanan ekibin o yıl Rugby Dünya Kupası’nı alamaması lanetinin son kurbanı oldu.
All Blacks’in finaldeki rakibi ise dün oynanan maçta Galler’i 9-8 yenen Fransa olacak. Sam Warburton’ın 18. dakikada oyundan atılmasının damga vurduğu mücadelede yedinci dakikada bir penaltı vuruşuyla üstünlüğü bulan Galler, kaptanlarının gördüğü kırmızı karttan sonra bile savunma düzeninden kopmadı ve rakibine try şansı tanımadı. Ancak Morgan Parra, penaltı golleriyle takımını 9-3 üstünlüğe taşımayı başardı. 58. dakikada Mike Phillips’in try’ıyla farkı bire indiren Galler, conversion denemesinden yararlanamayınca öne geçme şansını da kaçırdı. Maçın geri kalanında skor değişmeyince Maviler, finale çıkma hakkını elde etti.
Final maçı 23 Ekim Pazar günü Türkiye saatiyle 11:00’de Eden Park’ta oynanacak. Üçüncülük maçında ise 21 Ekim günü saat 11:00’de Galler, Avustralya’yla karşı karşıya gelecek.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam