Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Al-Attiyah pes etmiyor

Eurosport Türkiye

Yayınlandı 20/01/2018 - 10:18 GMT+3

Dakar Rallisi'nin 13. etabında otomobil kategorisini Katarlı Al-Attiyah, motosiklet sınıfını Avustralyalı Price ilk sırada tamamladı.

Al-Attiyah feierte seinen vierten Tagessieg

Görsel kaynağı: SID

2018 Dakar Rallisi'nin 13. etabını otomobil kategorisinde Katarlı Nasser Al-Attiyah, motosiklet sınıfında Avustralyalı Toby Price kazandı.
Peru, Bolivya ve Arjantin'in ortak düzenlediği 2018 Dakar Rallisi'nin 13. etabı, Arjantin'in San Juan ile Cordoba kentleri arasında 424 kilometrelik parkurda yapıldı.
Otomobil sınıfında birinciliği, 5 saat 2 dakika 22 saniyelik derecesiyle Toyota Gazoo takımından Al-Ettiyah elde etti. Katarlı sürücünün 11 dakika 16 saniye gerisindeki Arjantinli Lucio Alvarez ikinci, 13 dakika 6 saniye arkasındaki Güney Afrikalı Giniel de Villiers üçüncü oldu.
Motosiklet kategorisinde ise Red Bull KTM Factory takımından Toby Price, 4 saat 48 dakika 33 saniyede bitirdiği etapta birinciliğe ulaştı. Avustralyalı pilotu, 2 dakika 3 saniye geriden Arjantinli Kevin Benavides, 2 dakika 44 saniye arkasından da Fransız Antoine Meo takip etti.
Sainz ve Walkner zirve için avantajlı
Yarışlarda 13. etap sonunda otomobil kategorisi genel klasmanında Peugeot Total takımından 55 yaşındaki İspanyol Carlos Sainz, toplamda elde ettiği 47 saat 46 dakika ve 30 saniyelik derecesiyle kariyerinin ikinci Dakar şampiyonluğu için avantajlı konumda bulunuyor. Sainz'in, ikinci sırada yer alan Al-Attiyah ile arasında 46 dakika 18 saniye, üçüncü sıradaki Güney Afrikalı De Villiers ile arasında 1 saat 20 dakika fark var.
Motosiklet sınıfı genel klasmanında ise kariyerindeki ilk Dakar Rallisi şampiyonluğuna ulaşmayı hedefleyen Red Bull KTM Factory takımından 31 yaşındaki Avusturyalı Matthias Walkner, toplam 41 saat 33 dakika ve 42 saniyelik derecesiyle zirve için en şanslı aday olarak öne çıkıyor. Walkner'ı, 22 dakika 31 saniye geriden Arjantinli Benavides, 27 dakika 45 saniye arkadan Avustralyalı Price takip ediyor.
Dakar Rallisi'nin 14'üncü ve son etabı bugün Cordoba kentindeki 120 kilometrelik parkurda koşulacak.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam