Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Dünya Şampiyonası - Crucible'da perde açılıyor

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 15/04/2013 - 16:32 GMT+3

20 Nisan – 6 Mayıs tarihleri arasında Sheffield’daki Crucible Tiyatrosu'nda gerçekleştirilecek Dünya Şampiyonası'nın kuraları çekildi. Son şampiyon Ronnie O’Sullivan, Marcus Campbell ile ikinci tura çıkma mücadelesi verecek.

crucible theatre 2010 world championship

Görsel kaynağı: Eurosport

2001, 2004, 2008 ve 2012 yılında Crucible'da dünya şampiyonluğuna ulaşan Ronnie O’Sullivan, geçen sene burada şampiyon olduktan bir süre snooker oynamaya ara vermiş, daha sonra Dünya Şampiyonası ile birlikte geri döneceğini açıklamıştı. Crucible'da beşinci şampiyonluğunu arayacak olan 'Roket' ilk turda Marcus Campbell ile mücadele edecek. 2010 yılında burada ilk şampiyonluğunu yaşayan ve ertesi sene ‘Crucible Laneti’nden nasibini alarak ilk turda Judd Trump’a elenen Neil Robertson ise dünya 19 numarası tecrübeli Robert Milkins ile eşleşti.
Boynundaki sakatlık nedeniyle geçen sene kariyerinin en silik sezonlarından birini yaşayan dünya bir numarası Mark Selby ise, geçirdiği harika sezonu dünya şampiyonluğu ile taçlandırmak istiyor. Selby ilk turda 28 yaşındaki İngiliz Matthew Selt ile eşleşti. Aldığı 6 aylık men cezası dönüşü 2011 yılında finalde Judd Trump'ı geçerek şampiyon olan John Higgins de, Mark Davis karşısında ikinci tur bileti arayacak.
İlk tur maçlarının 19, ikinci tur ve çeyrek finalin 25, yarı finalin 33, finalin ise 35 frame üzerinden oynanacağı Dünya Şampiyonası'nda maçlar 20 Nisan Cumartesi günü başlayacak.
Dünya Şampiyonası ilk tur eşleşmeleri şu şekilde;

Ronnie O'Sullivan - Marcus Campbell
Allıster Carter - Ben Woollaston
Stuart Bingham - Sam Baird
John Higgins - Mark Davis
Shaun Murphy - Martin Gould
Graeme Dott - Peter Ebdon
Matthew Stevens - Marco Fu
Judd Trump - Dominic Dale
Neil Robertson - Robert Milkins
Ricky Walden - Michael Holt
Mark Wıllıams - Michael White
Stephen Maguire - Dechawat Poomjaeng
Mark Allen - Mark King
Ding Junhui - Alan Mcmanus
Barry Hawkins - Jack Lisowski
Mark Selby - Matthew Selt
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam