Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Masters'ta zafer Mark Allen'ın

Eurosport Türkiye

Güncellendi 22/01/2018 - 10:51 GMT+3

Kyren Wilson'ı 10-7'lik sonuçla yenmeyi başaran 31 yaşındaki oyuncu, kariyerinin en büyük zaferini elde etti.

Mark Allen saw off John Higgins to reach the final of the Dafabet Masters at Alexandra Palace. (Steven Paston/PA Wire)

Görsel kaynağı: PA Sport

2018 Snooker Masters finalinde Kyren Wilson'ı 10-7'lik sonuçla mağlup eden Mark Allen şampiyonluğa ulaştı.
Masters'ta ilk kez final oynayan iki oyuncunun gerginliği özellikle ilk seansta bir hayli hissedildi. En yüksek serinin 89 ile Kyren Wilson'dan geldiği bu seans 4-4'lük eşitlikle sonuçlandı.
Turnuva boyunca pot başarısının yanı sıra güvenli vuruş departmanında da etkili bir görüntü ortaya koyan Mark Allen, kendisine oranla daha tecrübesiz rakibine karşı ikinci seansta durum 5-5'e geldikten sonra ipleri eline aldı. Önce 73'lük serisiyle 6-5 öne geçen Kuzey İrlandalı oyuncu, 12. frame'de de 119 ile maçtaki ilk ve tek 100'lük seriye imza atarak seans arasına 7-5'lik üstünlükle gitti.
Aranın ardından oynanan 13. frame'i de hanesine yazdırarak durumu 8-5'e getiren Allen, şampiyonluk yolunda önemli bir avantaj elde etti. Bu noktada Wilson üst üste iki frame alarak ortaya direnç koysa da, konstantrasyonunu yitirmeyen Allen daha sonra oynanan iki frame'i de alarak maça nokta koymayı başardı.
Alexandra Palace'taki bir haftalık serüvende son şampiyon Ronnie O'Sullivan ve oyunun bir diğer önemli ismi John Higgins'i de saf dışı bırakan Mark Allen, bu şampiyonlukla kariyerinin en büyük başarısını elde etti. Allen ayrıca, 1987'de Dennis Taylor'ın zaferinin ardından Masters'ta şampiyonluğa ulaşan ilk Kuzey İrlandalı oyuncu oldu.
Doruk LELOĞLU
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam