Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Ding finale yürüdü

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 18/02/2012 - 20:07 GMT+2

9 numaralı seribaşı Ding Junhui, yarı finalde Shaun Murphy’yi 6-2 ile geçerek Galler Açık’ta finale yükselen ilk isim oldu. Ding, finalde Ronnie O’Sullivan-Mark Selby maçının galibiyle karşılaşacak.

0115_Ding Junhui vs Ronnie O_Sullivan

Görsel kaynağı: Eurosport

Kariyerinin en iyi sezonu 2009/10 takvim yılının ardından herhangi bir sıralama turnuvasında final göremeyen Ding, iki deciderla geçtiği son 16 ve çeyrek final turlarının ardından yarı finalde de 2005 Dünya Şampiyonu Shaun Murphy’ye şans tanımadı.
Stil bakımından turda en kolay seri inşa eden oyunculardan biri olan Ding, Murphy karşısında da maç boyunca güçlü yanlarını kanıtlarcasına bir oyun çıkarttı. İlk frame’i alan Çinli oyuncu, ikinci frame’de Murphy’nin 126’lık serisine engel olamamasına rağmen 91 ve 71’lik iki ayrı seriyle seans arasına 3-1 üstünlükle gitti.
Seans arasından 90’lık seriyle dönen Shaun Murphy, kendisini öne taşıyacak pozisyonları yakalamasına rağmen özellikle sekizinci frame’de durum 52-15 iken çok kolay bir kırmızıyı kaçırınca moral düşüşü yaşayarak kalan oyunların Ding’e gitmesini engelleyemedi.
Eski Birleşik Krallık ve Çin Açık şampiyonu finalle ilgili “Geçtiğimiz birkaç yıl benim için çok zor geçti çünkü devamlı Çin’e gidip geldim, yeterli antrenman yapma şansı yakalayamadım. Son iki hafta son dönemlerde en iyi antrenman yaptığım zamanlardı ve oyunumun daha iyi hâle geldiğini hissettim. Bugün çok mutluyum çünkü iyi oynadım ve yarın finalde olacağım. Bu harika” ifadelerini kullanıyor.
Ding Junhui, pazar günü Türkiye saatiyle 15.00 ve 21.00’dan oluşan iki seansta Ronnie O’Sullivan-Mark Selby galibiyle karşılaşacak. Finali Eurosport ve Eurosport 2 ekranlarından takip edebilirsiniz.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam