Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Wawrinka'nın 3. zaferi

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 09/01/2011 - 17:44 GMT+2

Geçtiğimiz yılın sonunda bir zamanlar Roger Federer’in de antrenörlüğünü yapmış olan Peter Lundgren ile çalışmaya başlayan Stanislas Wawrinka, yeni çalıştırıcısı ile birlikte ilk şampiyonluğunu Chennai’de elde etti. İsviçreli, finalde Xavier Malisse’i üç sette geçmeyi başardı.

Stanislas Wawrinka Switzerland

Görsel kaynağı: Reuters

Yarı finalde turnuvanın 1 numaralı seribaşısı olan Tomas Berdych’i iki sette geçmeyi başaran İsviçreli raket Wawrinka, finalde Belçikalı Xavier Malisse ile karşı karşıya geldi. Malisse, ilk turda Türk raket Marsel İlhan’ı geçmeyi başarmıştı.
İlk seti 4-2 geriden gelerek 7-5 kazanmayı başaran Wawrinka, ikinci seti 6-4 ile kaybetti. Yarı finalde Tipsarevic karşısında üç setlik bir maç çıkaran Malisse, o maçı bir set geriden gelerek kazanmayı bilmişti. Bu kez aynı senaryoyu tekrarlayamayan Malisse, son sette varlık gösteremedi. Maçı 7-5/4-6/6-1 ile kazanan Wawrinka, kariyerindeki üçüncü tekler şampiyonluğuna ulaştı. Daha önce 2006’da Umag’da ve 2010’da Kazablanka’da şampiyonluklar yaşayan Wawrinka, kariyerindeki ilk sert kort şampiyonluğunu Chennai’de kazanmış oldu. İsviçreli’nin daha önce kazandığı iki şampiyonluk da toprak kortta gelmişti.
30 yaşındaki Malisse ise finallerdeki kötü performanslarına bir yenisini daha ekledi. Daha önce kariyerinde oynadığı 11 final maçının 8’inden boynu bükük ayrılan Belçikalı, bir finalden daha mağlubiyetle ayrılmış oldu. Malisse, son şampiyonluğunu 2007 yılında Delray Beach’te finalde James Blake’i yenerek kazanmıştı.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam