Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Fedal buluşmasına Delpo engeli

Eurosport Türkiye

Güncellendi 07/09/2017 - 10:02 GMT+3

Roger Federer'i 4 sette mağlup eden Juan Martin del Potro, ABD Açık yarı finalinde Rafael Nadal'ın rakibi oldu.

Roger Federer, Juan Martin del Potro

Görsel kaynağı: Getty Images

ABD Açık'ta merakla beklenen tek erkekler çeyrek final buluşmasından galip çıkan taraf Juan Martin del Potro oldu. Roger Federer'i 7-5, 3-6, 7-6(8) ve 6-4'lük setlerle mağlup eden Arjantinli tenisçi adını yarı finale yazdırmayı başardı.
İki tenisçinin de servis oyunlarında güçlü bir görüntü sergileyerek başladığı ilk sette, servis kırma şansı bulan ilk isim del Potro oldu. Setin 11. oyununda yakaladığı bu fırsatı iyi değerlendiren Arjantinli tenisçi, Federer'in ilk servislerini %54 oranında oyuna sokabildiği açılış setini 7-5'le hanesine yazdırdı.
İkinci sete daha agresif giren dünya 3 numarası Federer, ikinci oyunda bir servis kırma puanından yararlanamasa da dördüncü oyunda bu amacına ulaştı. Devamındaki oyunlarda avantajını koruyan İsviçreli efsane, 5 basit hatayla tamamladığı ikinci seti 6-3 kazanarak maça denge getirdi.
Üçüncü setin hemen başında rüzgârı bir kez daha lehine çeviren 24 numaralı seribaşı del Potro, servis kırma avantajını da cebine koyarak bir anda 3-0 öne fırladı. Ancak bu noktada geri adım atmayan Federer, yedinci oyunda servis kırıp kendi servis oyunlarına tutunarak sete 4-4'lük eşitliği getirdi. Dengenin ilerleyen oyunlarda bozulmaması üzerine setin ve belki de maçın kaderini belirleyen tie-break'e gidildi. Federer bu bölümde tam dört set puanından yararlanamazken, del Potro ise eline geçen ilk şansı kullanarak 10-8'lik tie-break sonucuyla üçüncü setin galibi oldu.
Kazandığı moralle dördüncü sette vitesi daha da artıran del Potro, oyun ritmi bozulan Federer'in servisini beşinci oyunda kırarak yakaladığı avantajı koruyarak, sadece 1 basit hata yaptığı bu seti de 6-4 kazandı ve 2 saat 55 dakika sonucunda maça nokta koydu.
picture

ABD Açık: Roger Federer - Juan Martin del Potro (Özet)

2009 ABD Açık finalinde büyük bir sürprize imza atarak Roger Federer'i mağlup eden Juan Martin del Potro, böylelikle 8 yıl sonra rövanşı da vermediği rakibine ayrıca bu sene Grand Slam'lerdeki ilk mağlubiyetini tattırdı. 2013 Wimbledon'dan bu yana ilk kez bir Grand Slam'de yarı finale yükselen Arjantinli tenisçi, bu turda dünya 1 numarası unvanını turnuva sonunda da elinde tutmayı garantileyen Rafael Nadal ile karşılaşacak. Del Potro, şampiyonluğa ulaştığı 2009 ABD Açık'ın yarı finalinde Nadal'ı üç sette mağlup etmişti.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş