Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Nole'den ABD Açık'ta 3. zafer

Eurosport Türkiye

Yayınlandı 10/09/2018 - 09:38 GMT+3

Finalde karşılaştığı Del Potro'yu set vermeden mağlup eden Novak Djokovic, ABD Açık'ta 3. olmak üzere kariyerinin 14. Grand Slam zaferini elde etti.

Novak Djokovic, à nouveau au sommet.

Görsel kaynağı: Getty Images

Sezonun son Grand Slam'i ABD Açık'ın tek erkekler finalinde 6 numaralı seribaşı Novak Djokovic, rakibi 3 numaralı seribaşı Juan Martin Del Potro'yu 6-3, 7-6 ve 6-3'lük setlerle mağlup ederek şampiyon oldu.
Toplam 3 saat 16 dakika süren maçta Del Potro'yu set vermeden yenmeyi başaran Djokovic, ABD Açık'ta üçüncü kez mutlu sona ulaştı.
Kariyerinin 14'üncü Grand Slam zaferini elde ederek bu alanda Pete Sampras'ı yakalayan Sırp tenisçi, ayrıca turnuva şampiyonuna verilen 3,8 milyon dolarlık para ödülünün de sahibi oldu.
picture

ABD Açık: Novak Djokovic - Juan Martin Del Potro (Özet)

Djokovic zaferinin ardından yaptığı konuşmada, Sampras'ın kendisi için bir idol olduğunu belirterek, ailesi ve yakınlarına desteklerinden dolayı teşekkür etti.
Del Potro'nun uzun yıllar süren sakatlıklarına işaret eden Djokovic, "Bu sene dirseğimden ameliyat olduğumda, Juan Martin'in 2-3 yıl boyunca olduğu ameliyatlarla neler yaşadığını anladım. Zor zamanlardı ama bu tür güç durumlar da size bir şeyler öğretiyor. O, bir gün en iyi oyunculardan biri olacağına dair kendine inanmaya devam ediyor ve ben de onun gelecek sene bu turnuvayı kazanacağına inanıyorum." ifadelerini kullandı.
Final müsabakasını kaybeden Del Potro ise kendisini destekleyen taraflara teşekkür ederek, "Şu an konuşmak pek kolay değil. Final maçını bu harika oyuncuya karşı oynadığım için çok mutluyum. Benim son turnuvalarımdan biri olduğunu ve ona karşı kazanmak istediğimi biliyor. Kaybettiğim için tabii ki üzgünüm ancak Novak için mutluyum." dedi.
ABD Açık'ı 9 yıl önce kazandığından bu yana sakatlıklarla mücadele ettiğini belirten Del Potro, favori turnuvası olarak nitelendirdiği ABD Açık'ta yeniden final oynama şansı yakaladığı için memnun olduğunu dile getirdi.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam