Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Dünya bir numarası Novak Djokovic, Mikhail Youzhny engelini de aştı

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 06/09/2013 - 12:12 GMT+3

Sırp tenisçi Novak Djokovic, Rus Mikhail Youzhny'yi dört sette geçerek Amerika Açık'ta yarı finale yükseldi.

Novak Djokovic

Görsel kaynağı: Eurosport

Dünya bir numarası Novak Djokovic, çeyrek finalde 21 numaralı seribaşı Rus Mikhail Youzhny ile karşı karşıya geldi.
Maçın henüz ikinci oyununda servis kıran ve 3-0 öne geçen Djokovic, seti 6-3 kazanmayı başardı. İkinci sette de servis kırma avantajını erken yakalayan Sırp tenisçi, Youzhny'ye sete geri dönme şansı tanımadı ve 6-2 ile setlerde 2-0 öne geçti.
Üçüncü sette de görüntünün değişmeyeceği düşünülürken, Amerika Açık'ta üç yıllık aranın ardından akşam seansında oynama şansı bulan Mikhail Youzhny'nin gösterdiği direnç durumu değiştirdi. Servis kırarak 2-1 öne geçen Rus oyuncu, çekişmeli bir maç izlemek isteyen seyircinin de desteğini arkasına aldı. Djokovic servis kırarak seti eşitleme şansı yakalasa da, hemen ardından servisine tutunamayarak 3-5 geriye düştü. Hata yapmayan Youzhny, seti 6-3 ile kazanarak umutlandı.
Son sette her zamanki görüntüsüne dönen Djokovic, seti 6-0 ile kazanarak yarı finale yükseldi. Bundan önceki dört turu da set vermeden geçen Nole, ilk kez set kaybetmiş oldu.
Üst üste 14. Grand Slam yarı finaline yükselen Sırp oyuncu, yarı finalde Andy Murray'yi 6-4 / 6-3 / 6-2 ile eleyen İsviçreli Stanislas Wawrinka ile karşılaşacak.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam