Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Thiem'den 2 haftada 2 kupa

Eurosport Türkiye

Yayınlandı 28/02/2016 - 16:01 GMT+2

2 hafta önce Buenos Aires'te şampiyon olan Dominic Thiem, Acapulco'da da mutlu sona ulaştı.

Dominic Thiem - ATP 500 Acapulco 2016

Görsel kaynağı: AFP

ATP Acapulco'da Bernard Tomic'i 7-6, 4-6, 6-3'lük setlerle mağlup eden Dominic Thiem şampiyonluğa ulaştı.
1990 sonrasında doğan iki tenisçinin karşı karşıya geldiği final maçında servis kıran ilk isim Bernard Tomic oldu. 5-3'lük avantaj yakaladığı ilk sete nokta koymak için servis kullanan Avustralyalı, 0'a karşı servis kırdırarak rakibini sete ortak etti. Bu aşamada üst üste 12 sayı alan Thiem, setin galibini belirleyecek tie-break oyununda rakibine 8-6 üstünlük sağlamayı başardı.
İlk sette olduğu gibi ikinci sette de servis kırma avantajını yakalayan Tomic, bu sefer bu üstünlüğünü set sonuna kadar sürdürmeyi başardı ve 5 servis kırma puanı çevirdiği seti 6-4'le noktaladı.
Final setinin henüz ilk oyununda servisini kaptıran Thiem, bir sonraki oyunda durumu eşitledi. 4. oyunda bir kez daha servis kıran Avusturyalı oyuncu bir daha arkasına bakmadı ve 6-3 aldığı setle 1 saat 56 dakika süren mücadeleye nokta koydu.
15 gün önce Buenos Aires'te şampiyonluğa ulaşan oyuncu, kendisi adına harika geçen Şubat ayındaki ikinci kupasını da Meksika'da kazanmış oldu. Kariyerindeki 6. finalinde 5. şampiyonluğuna ulaşan Thiem, sert zemindeki ilk zaferini elde etti.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam