Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Toprak kortun efendisi Rafael Nadal'a Fabio Fognini darbesi

Eurosport Türkiye

Güncellendi 23/04/2015 - 19:31 GMT+3

Barcelona Açık üçüncü tur mücadelesinde Rafael Nadal, Fabio Fognini'ye kaybederek turnuvaya veda etti.

Fabio Fognini (AFP)

Görsel kaynağı: AFP

Toprak kortta oynanan ATP Barcelona'da çıktığı üçüncü tur mücadelesinde İtalyan Fabio Fognini ile karşılaşan Rafael Nadal karşılaşmayı 6-4 ve 7-6'lık setlerle kaybetti. Bu sezonki dördüncü toprak turnuvasına çıkan Nadal böylelikle üçüncü kez mağlubiyet gördü. Sadece Buenos Aireste gülen İspanyol tenisçi geçen hafta Monte Carlo Masters yarı finalinde Novak Djokovice mağlup olmuştu.
Oldukça çekişmeli geçen ilk sette iki raket servis oyunlarında hata yapmadı. İlk setin onuncu oyununda Nadal'ın servislerini iyi karşılayan dünya 30 numarası Fognini, 4 numaralı seribaşı Nadal'ın servisini kırmayı başardı ve seti 6-4 kazandı.
Rafael Nadal, lors de son 3e tour à Barcelone, face à Fabio Fognini.
Mücadeleinin ikinci seti ise harika bir oyuna sahne oldu. 1 saat 10 dakika süren ikinci setin daha birinci oyunda yaşanan nefis görüntüler set boyunca devam etti. Toplam altı kere servisin kırıldığı ikinci set tiebreake gitti. Fognini'nin harika başlangıç yaparak avantaj sağladığı tiebreake Nadal tutunmayı başardı fakat İtalyan raket 4. kez yakaladığı maç puanında Nadal'ın servisini kırdı ve tirbreaki 8-6, seti ise 7-6 kazandı.
Barcelonaya geçen yıl çeyrekte veda eden Nadal 17 direkt puan vuruşuna karşılık 30 basit hataya imza attı.
Günün daha erken saatlerinde oynanan maçlarında 1 numaralı seribaşı Kei Nishikori, Santiago Giraldoyu 6-2, 6-1 ile geçerken, David Ferrer de Elias Ymeri 6-3, 6-4 ile turnuva dışına itti
İki saat süren ve nefesleri kesen mücadelede Rafael Nadal'ı eleyerek turnuvanın dışında bırakmayı başaran Fognini, çeyrek finalde Andujar ile eşleşti.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam