Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Nadal'a Kyrgios çelmesi

Eurosport Türkiye

Yayınlandı 19/08/2017 - 09:47 GMT+3

Hafta başında dünya 1 numarası olacak İspanyol tenisçi, Cincinnati Masters çeyrek finalinde sürpriz bir yenilgi aldı.

Rafael Nadal et Nick Kyrgios à Cincinnati en 2017.

Görsel kaynağı: Getty Images

Cincinnati Masters çeyrek finalinde dünya 23 numarası Nick Kyrgios, 1 numaralı seribaşı Rafael Nadal'ı 6-2 ve 7-5'lik setlerle mağlup ederek adını yarı finale yazdırdı.
Maçın henüz başında Nadal'ın iki kez servisini kırarak kontrolü eline alan Avustralyalı sevinci, kendi servis oyunlarında hata yapmadı ve ilk seti rahat bir şekilde hanesine yazdırdı. Daha çekişmeli geçen ikinci sette ilk servis kıran isim yine Kyrgios oldu. Setin 5. oyununda avantajı yakalayan 22 yaşındaki Kyrgios, maç için servis kullandığı 10. oyunda Nadal'ın direnciyle karşılaştı ve İspanyol tenisçi servis kırarak durumu 5-5'e getirdi. Ancak bir sonraki oyunda rakibinin servisini tekrar kıran Kyrgios, kendi servis oyununda da aynı hataya düşmedi ve 82 dakika sonunda maça nokta koydu.
Kariyerinin en önemli galibiyetlerinden birini elde eden Nick Kyrgios, yarı finalde David Ferrer'e karşı ilk Masters finaline yükselmek için mücadele edecek. Hafta başında dünyanın yeni 1 numarası olacak Nadal ise, Cincinnati'ye erken veda ederek ABD Açık öncesi Roger Federer ile giriştiği 1 numara yarışında rakibiyle arasındaki puan farkını açma şansını kaçırdı. Sezonun son Grand Slam'ine Nadal ile Federer'i 500 puan (7645-7145) ayırıyor. Nadal'ın geçtiğimiz sezondan koruması gereken 180 puan varken, sakatlığı sebebiyle geçen sezon ABD Açık'ta mücadele edemeyen Federer'in koruyacağı puan bulunmuyor.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam