Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Nole'den tarihi zafer

Eurosport Türkiye

Güncellendi 20/08/2018 - 10:23 GMT+3

Roger Federer'i mağlup ederek Cincinnati'de mutlu sona ulaşan Novak Djokovic, tüm Masters turnuvalarını kazanmayı başaran ilk tenisçi olarak tarihe geçti.

Novak Djokovic

Görsel kaynağı: Getty Images

ATP Cincinnati Masters finalinde dünya 2 numarası Roger Federer'i 6-4'lük iki setle mağlup eden Novak Djokovic, 10 numaralı seribaşı olarak katıldığı turnuvada şampiyonluğa ulaşarak tarihi bir başarıya imza attı.
Maç boyunca toplam 39 basit hata yapan Federer'e karşı çok daha istikrarlı bir oyun ortaya koyan Djokovic, ikinci servislerinden %78 oranında puan çıkardığı maçtan galip ayrılarak kariyerinin 31. Masters kupasına uzandı.
Cincinnati'deki altıncı finalinde şeytanın bacağını kırarak ilk şampiyonluğunu elde eden Sırp tenisçi, böylece koleksiyonundaki tek eksik parçayı da tamamladı ve ATP takvimindeki 9 Masters turnuvasının hepsini kazanan ilk tenisçi olarak tarihe geçti. Bu departmanda Roger Federer, Rafael Nadal ve Andy Murray 7 farklı Masters turnuvası şampiyonluğuyla Djokovic'i takip ediyor.
Yaklaşık 2.5 yıl aradan sonra karşılaştığı Roger Federer'i 46. düellolarında 24. kez mağlup eden Djokovic, Cincinnati'deki şampiyonlukla birlikte ATP Dünya Klasmanı'nda 10. basamaktan 6.lığa tırmandı ve önümüzdeki hafta başlayacak sezonun son Grand Slam'i ABD Açık öncesi avantajlı bir konum elde etti.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam