Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Federer'den erken veda

Eurosport Türkiye

Güncellendi 02/03/2017 - 11:23 GMT+3

Avustralya Açık şampiyonluğundan sonra ilk kez korta çıkan Roger Federer, Dubai Duty Free Tenis Şampiyonası'nda dünya 116'ncısı Evgeny Donskoy'a üç sette mağlup oldu.

Roger Federer à Dubaï

Görsel kaynağı: Panoramic

Kariyerindeki 18. Grand Slam zaferini Avustralya Açık'ta elde ettikten sonra kısa süreli dinlenmeye çekilen Roger Federer, Dubai'de yaptığı geri dönüşle tenisseverleri şaşırttı.
ATP 500 takviminde yer alan Dubai Duty Free Tenis Şampiyonası 2. Tur'unda Rus raket Evgeny Donskoy ile karşılaşan dünya 10 numarası, büyük çekişme yaşanan maçta 3-6, 7-6(7) ve 7-6(5)'lik setlerle rakibine mağlup olarak turnuvaya erken veda etti.
İlk seti rahat bir oyunun ardından 6-3 kazanan İsviçreli raket, ikinci sette de 5-2 önde olmasına rağmen avantajını koruyamadı. Donskoy, ikinci ve üçüncü seti tie-break'e götürerek 7-6 aldı ve rakibini 2-1 yenerek çeyrek finale adını yazdırdı.
2007 yılından beri üçüncü kez elemlerden gelen bir rakibine elenen deneyimli tenisçi, üç maç puanından yararlanamadığı maçta 2017 yılındaki ilk ATP yenilgisini aldı.
Moskova 2015'ten sonra ikinci kez bir ATP turnuvasında çeyrek finale kalan Donskoy'un sıradaki rakibi Fransız tenisçi Lucas Pouille.
Bu yenilgiyle beraber önümüzdeki haftadan itibaren ATP sıralamasında ilk 10 sıradan çıkacak Federer'in katılacağı sıradaki turnuva 9 Mart'ta başlayacak olan Indian Wells.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam