Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Kohlschreiber'den evinin dibinde gelen zafer

Eurosport Türkiye

Güncellendi 09/08/2015 - 10:54 GMT+3

Alman raket Philipp Kohlschreiber, ikamet ettiği Kitzbühel'de mutlu sona ulaştı.

Kohlschreiber

Görsel kaynağı: Eurosport

Kitzbühel'de ikamet eden Alman raket Philipp Kohlschreiber, her gün bisikletle ulaşım sağladığı turnuvanın finalinde Paul-Henri Mathieu'yü geçerek zirveye çıktı.
Sezonun toprak zeminde gerçekleşen son turnuvası niteliğindeki Kitzbühel Generali Açık'ta şampiyonluk, kent sakinlerinden Philipp Kohlschreiber'in oldu. Avusturya'nın Kitzbühel kentinde ikamet eden ve turnuvanın yapıldığı Kitzbühel Tenis Kulübü'ne her gün bisikletiyle gidip gelen Kohlschreiber, finalde Paul-Henri Mathieu'yü üç sette geçerek zafere uzandı.
Sırasıyla 3 numara Fabio Fognini ve 1 numara Dominic Thiem'i devirerek finale yükselen Kohli, altı yıl sonra ilk finalinde boy gösteren Mathieu karşısında birinci sette yalnızca iki oyun alabildi. Sonraki setlerde ise servis performansını adeta zirveye taşıyan Kohlschreiber, her iki sette de Fransız rakibine servis kırma puanı göstermedi.
İkinci ve üçüncü sette oyuna giren 24 ilk servisinin 23'ünden puan çıkarmayı başaran Alman raket, 1 saat 41 dakika sonunda 2-6, 6-2, 6-2 ile ipi göğüsledi. Dünya 39 numarası Kohlschreiber, bu sezon ilk, toplamda altıncı tekler kupasını kaldırdı. Turnuvaya elemelerden katılan 33 yaşındaki Mathieu ise 2007'den beri süren şampiyonluk hasretini dindiremedi.
Benzer haberler için Tenis Dünyası
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam