Eurosport
Thiem'e Kohlschreiber freni
Tarafından
Yayınlandı 08/08/2015 - 12:21 GMT+3
Kitzbühel'in son şampiyonu Dominic Thiem'in 10 maçlık yenilmezlik serisini Philipp Kohlschreiber noktaladı.
Thiem'e Kohlschreiber freni
Görsel kaynağı: Eurosport
Ev sahibi olduğu Kitzbühel'e, Umag ve Gstaad'da kazandığı kupalarla ve son şampiyon unvanıyla gelen Dominic Thiem'in 10 maçlık yenilmezlik serisi, yarı finalde Alman Philipp Kohlschreiber tarafından noktalandı.
26 dakika süren ilk sette oyun alamayan Thiem, ikinci sette toparlandı. Set boyunca yüzleştiği dört servis kırma puanını da kurtaran genç Avustuyalı, seti tie-break'e taşısa da Kohlschreiber'e karşı koyamadı. Tie-break'te 6/5 gerideyken rakibinin servisinde set puanı çeviren Kohlschreiber, üst üste aldığı üç puanla maçı tamamladı.
Birinci servislerinden %81'le puan çıkardığı maçta 1 numaralı seribaşı Thiem'i 6-0, 7-6(6) ile deviren Kohli, bu sezonki ikinci finaline adım attı. Klasmanın 39. basamağındaki Kohlschreiber, şampiyonluk maçında Fransız Paul-Henri Mathieu ile buluşacak.
Günün diğer yarı finalinde ise 109. sırada yer alan 33 yaşındaki Mathieu, 137. sıradaki İspanyol Nicolas Almagro'yu 6-4, 6-3'lük setlerle yenmeyi başardı. Kitzbühel'deki macerasına elemelerden başlayan Mathieu, 2009 Hamburg'dan bu yana ilk finalini yakaladı.
İki tenisçinin bugüne kadarki maçlarında Kohlschreiber'in Mathieu önünde 3-1'lik üstünlüğü var.
Benzer haberler için Tenis Dünyası
Benzer Konular
Reklam
Reklam