Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Newport'ta Ram sürprizi

Eurosport Türkiye

Yayınlandı 21/07/2015 - 16:09 GMT+3

Newport'ta gerçekleşen çim sezonunun son turnuvasında sürpriz bir isim zafere uzandı.

Rajeev Ram

Görsel kaynağı: Eurosport

ABD'nin Newport kentinde yapılan ve ülkenin tek çim kort ATP turnuvası olma özelliği taşıyan Hall of Fame Tenis Şampiyonası'nda, klasmanın 161. basamağındaki ev sahibi tenisçi Rajeev Ram büyük bir sürprize imza attı. Finalde 2 numaralı seribaşı Ivo Karlovic'i 7-6, 5-7, 7-6 ile deviren Ram, kariyerinin ikinci zaferine yine adreste uzandı.
Açılış turunda 1 numaralı seribaşı John Isner'i turnuva dışına iten Ram, ilk seti 7/5'lik tie-break ile kazanırken, ikinci set, dört servis kırma puanından birini değerlendiren 36 yaşındaki Karlovic'in oldu. Her iki raketin de servis kırma puanı göremediği final setinin düğümü tie-break'te çözüldü.
Şampiyonu belirleyen oyunu 7/2'lik skorla hanesine yazdıran Ram, böylece 2009'un ardından Newport'ta bir kez daha zirveye çıktı. 2015'te şampiyonluk yaşayan en düşük sıralamaya sahip oyuncu olarak kayda geçen Ram, bu derecesi sayesinde tam 75 basamak ilerleyerek 86.'lığa yerleşti. Karlovic ise geçtiğimiz sene Lleyton Hewitt'e kaybettiği finalle birlikte iki sene üst üste ikincilikte kaldı.
Nicholas Monroe/Mate Pavic tandemini 4-6, 6-3, 10-8 ile geçen Jonathan Marray ve Aisam-ul-Haq Qureshi, çiftlerde ipi göğüsleyen ikiliydi.
Benzer haberler için Tenis Dünyası
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam