Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Nadal galip

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 23/11/2010 - 02:01 GMT+2

ATP Sezon Sonu Turnuvası A Grubu’nda Dünya 1 numarası Rafael Nadal ile Andy Roddick’in karşılaşması büyük bir çekişmeye sahne oldu. İlk seti kaybeden İspanyol raket, buna rağmen maçı kazanmasını bildi.

Spain's Rafael Nadal returns the ball to Andy Roddick of the U.S. in their singles match at the ATP World Tour Finals

Görsel kaynağı: Reuters

Yaklaşık bir aydır sakatlığından dolayı maç oynamayan Nadal, son olarak Paris Masters’taki turnuvadan omuz sakatlığı sebebiyle çekilmişti. Bu sezon mart ayından sonra büyük bir düşüşe geçen Roddick ise, son dönemde yavaş yavaş daha iyiye gidiyordu. İki raketin karşılaşmasında maç öncesi favori tabii ki Nadal’dı; ancak Roddick’in de rakibini en azından zorlaması bekleniyordu.
Maçın ilk oyununda iki servis kırma şansını harcayan Nadal, bir sonraki oyunda iki çift hata yaparak servisini rakibine adeta hediye etti. Bu setin ilerleyen kısmında iki servis kırma puanından daha yararlanamayan Nadal, özellikle Roddick’in ilk servislerinden puan çıkarmakta çok zorlandı. Böylece ilk seti kazanan 6-3 ile Roddick oldu.
İkinci setin başında da değişen çok şey yoktu. Roddick erken servis kırarak 2-1 öne geçti. Ama bu kez Nadal , Amerikalı’ya çabuk yanıt verdi. Hemen bir sonraki oyunda yakaladığı ilk şansta servis kıran Nadal, skoru eşitledi. Setin ilerleyen bölümünde iki oyuncu da servislerine kolayca tutundu ve tiebreak’e gidildi. Tiebreak karşılıklı minibreak’ler ile başlarken, 4-3’te arka arkaya iki iyi servis atan Nadal üç set puanı şansı yakaladı. İlk ikisini Roddick servisinde değerlendiremeyen Nadal, kendi servisinde sete noktayı koydu.
Nadal, son sette de ikinci sette olduğu gibi ilk fırsatını iyi kullandı. 2-2’de servisi kıran Nadal, büyük bir avantaj yakaladı. Kendi servis oyunlarının bazılarında biraz zorlansa da, rakibine servis kırma puanı göstermeyen Nadal, tam hazır görünmediği bu maçtan çok kritik bir galibiyet çıkarmayı başardı.
Çok iyi bir servis performansı gösteren Roddick maçı 18 ace ile tamamlarken, Paris’ten çekilme sebebi olarak gösterdiği omuz sakatlığı Nadal’ın servisini etkilemiş gibiydi. İspanyol oyuncunun özellikle Amerika Açık’ta şampiyonluk yolunda en önemli silahı olan servisi bu maçta daha zayıf gözüktü. 4 çift hata yapan Nadal, ilk servislerini %58 ile oyuna sokabildi.
Bu galibiyetle Nadal, grupta Djokovic’in arkasında ikinci sıraya yerleşmiş oldu. Bu grupta bir sonraki maç, ilk maçlarını kazanan Nadal ile Djokovic arasında oynanacak. Diğer maç ise Berdych ile Roddick arasında olacak.
Turnuvaya yarın B Grubu’nun ikinci maçlarıyla devam edilecek. Andy Murray ile Roger Federer saat 16.00’da, Robin Soderling ile David Ferrer 22.00’da kozlarını paylaşacak.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam