Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Nadal rövanşı vermedi

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 25/11/2010 - 13:57 GMT+2

Bu yıl Amerika Açık finalinde rakibini mağlup eden Rafael Nadal, ATP Sezon Sonu Turnuvası’nda da karşılaştığı Novak Djokovic’in rövanşı almasına izin vermedi. Maçı iki sette kazanan İspanyol, gruptan çıkmak adına çok önemli bir avantajı cebine koydu.

Nadal londres saque roddick Foto: EFE

Görsel kaynağı: Eurosport

Gruptaki ilk maçlarını kazanan iki raketin mücadelesine iyi başlayan taraf Sırp oyuncu Djokovic oldu. İlk iki servis oyununu puan vermeden kazanan Djokovic, Nadal servislerinde de oldukça etkin gözüküyordu. Maç ilerledikçe oyunu iyiye giden İspanyol, 3-3’te servis kırarak avantajı eline geçirdi. Bu oyundan sonra sol ayağıyla ilgili ufak bir sorun yaşayan ve kısa bir sakatlık molası alan Nadal, hemen arkasından servis kırdırdı. Djokovic servis attığı bir sonraki oyunda gözündeki lensiyle ilgili bir sorun yaşadı ki, bu sorun bütün maçı etkiledi. 5-5’te servis kıran Nadal, servis kırma puanları kurtardıktan sonra seti kendi servisiyle 7-5 bitirdi.
Oyun aralarında sürekli gözüyle ilgili sorun için sağlık molaları alan ve hatta tuvalet molasını dahi kullanan Sırp raket, kendisini bir türlü oyuna veremedi. İkinci setin başında çok kötü bir oyun çıkartarak puan dahi alamadan servisini kırdıran dünya 3 numarası, motivasyonunu da kaybederek maçtan iyice koptu. İkinci defa servis kırarak 4-0 öne geçen Nadal, bu avantajını setin sonuna kadar sürdürerek seti 6-2, maçı da 2-0 kazanmasını bildi.
Bu sonuçla birlikte ikide iki yapan dünya 1 numarası, grup liderliğine oturdu. Nadal, Cuma günü bugün Roddick’i mağlup eden Berdych ile karşılaşacak. Djokovic ise, ilk iki maçında galibiyet çıkaramayan Roddick ile mücadele edecek. Roddick’in gruptan çıkma şansını yakalayabilmesi için Djokovic’i mutlaka mağlup etmesi gerekiyor.
Turnuvaya yarın B Grubu’nun son maçlarıyla devam edilecek. Saat 16.00’da Robin Soderling ile Roger Federer; saat 22.00’da Andy Murray ile David Ferrer kozlarını paylaşacak.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam