Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Nadal yarı finale

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 26/11/2010 - 22:27 GMT+2

ATP Sezon Sonu Turnuvası A Grubu’nda Rafael Nadal, Tomas Berdych’i iki sette geçerek grubunu lider bitirdi ve yarı finalde İskoç tenisçi Andy Murray’nin rakibi oldu.

rafael nadal ATP sezon sonu turnuvası berdych maçı 2010

Görsel kaynağı: Reuters

İlk iki maçında sadece tek set bırakan Rafael Nadal’ın karşısında son maçına 1 galibiyet ve 1 mağlubiyetle çıkan Tomas Berdych vardı. Nadal, set alması halinde gruptan çıkmayı garantileyecekti. Berdych ise işini mucizelere bırakmamak için bu maçı kazanmak zorundaydı.
Maça hızlı başlayan Çek raket Berdych, Nadal’ın ilk servis oyununda iki servis kırma puanı yakaladı. Bu puanları kurtararak servisine tutunmayı başaran Nadal, oyununun seviyesini yükseltti. 2-2’de iki servis kırma şansından yararlanamayan bu kez İspanyol oldu. İki tenisçi bu setin geri kalan kısmında birbirinin servisini kıramayınca tiebreak’e gidildi. Tiebreak’te kötü oynayan bir Berdych vardı ve işler Nadal için hiç de zor olmadı. Tiebreak’i 7-3’lük skorla kazanan Nadal, yarı finali garantiledi.
İkinci sette de işleri sıkı tuttu İspanyol. 2-1’de çok uzun bir oyunun ardından servis kıran dünya 1 numarası bu oyunun ardından maçı çok hızlı bir şekilde bitirdi. 2006’dan beri yenilmediği rakibi Berdych’in servisini bir kez daha kıran Nadal, 5 oyun üst üste kazanarak bu seti 6-1, maçı da 2-0 kazanmış oldu.
Gruptan lider çıkan Nadal, yarı finalde yarın Murray ile karşılaşacak. Akşam seansında Novak Djokovic, Andy Roddick’i mağlup etmesi halinde gruptan çıkacak diğer oyuncu olacak.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam