Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Bugün günlerden Federer

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 28/11/2011 - 00:03 GMT+2

Yılın en iyi sekiz tenisçisini buluşturan Sezon Sonu Turnuvası’nda son şampiyon Roger Federer, Jo-Wilfried Tsonga’yı 6-3/6-7/6-3 ile geçerek altıncı kez bu turnuvada zafere ulaştı.

Tennis 2011 London Federer Pokal

Görsel kaynağı: Eurosport

Roger Federer ile Jo-Wilfried Tsonga arasındaki geleneksel Pazar günü buluşmalarının üçüncüsü Londra’daydı. İki hafta önce Paris Masters finalinde ve geçen hafta Sezon Sonu Turnuvası’nın B Grubu’ndaki açılış maçında karşılaşan iki raket bu sefer turnuvanın kapanışını yapmak üzere yine bir Pazar günü korta çıktı. İlk iki Pazar mücadelesini Federer kazanmıştı.
İlk yedi oyunda servis kullanan taraflar rakiplerine servis kırma şansı dahi vermedi. Fransız tenisçi, bu bölümde kendi servis oyunlarında rakibine neredeyse puan yüzü göstermezken sekizinci oyunda bir anda servis performansını yitirdi. Bu düşüşü affetmeyen 16 kez Grand Slam şampiyonu, sıfıra karşı servis kırarak 5-3 öne geçti ve avantajı ele geçirdi.
Setin dokuzuncu oyununda iki set puanı çeviren Tsonga, üçüncüsünde direnemedi ve İsviçreli servis oyununa tutunarak ilk seti hanesine yazdırdı.
Kortta çok iyi hareket eden Federer ikinci sete de ilk setten aldığı rüzgarla başladı. Üçüncü oyunda iki servis kırma puanı yakalayan beş kez Sezon Sonu Turnuvası şampiyonu, Tsonga’nın ace’lerine seyirci kaldı. Bu oyunu kurtaran Fransız tenisçi beşinci oyunda servisini kırdırdı. İsviçreli’nin müthiş oyunu neticesinde zihinsel olarak da oyundan düşen dünya altı numarası 5-3 gerideyken kendi servisine zor da olsa tutundu.
5-4’te şampiyonluk için servis kullanan Federer, ilk servislerini oyuna sokamayınca Tsonga üst üste üç kez servis kırma şansı yakaladı ve bunların sonuncusunu kullanmayı başardı. Maçta kalan Fransız tenisçi arka arkaya üç oyun kazanarak seti tie-break’e götürdü.
Tie-break oyunu karşılıklı hatalar ile başladı ancak Federer baskılı tenisi ile 5-2’lik üstünlüğü yakaladı. Ancak Tsonga rüzgarı yine tersine çevirmeyi başardı. Bir maç puanı çeviren Fransız, elde ettiği ilk set puanını iyi değerlendirdi ve maçı final setine taşıdı.
Heyecanın hat safhada olduğu son sette dokuzuncu oyunda servis kıran Federer bu sefer servis oyununda hata yapmadı ve altıncı şampiyonluğunu elde etti. İsviçreli bu alanda rekoru da tek başına ele geçirdi.
Futbola olan ilgisi bilinen, Basel taraftarı olan ve hafta içinde Arsenal’in Borussia Dortmund ile oynadığı Şampiyonlar Ligi mücadelesini izlemeye giden Federer’in altıncı şampiyonluğuna tanıklık etmek adına maçı Cristiano Ronaldo ve Andrei Arshavin gibi birçok futbol yıldızı da tribünden izledi.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam