Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

ATP Londra 2012 - Djokovic - Federer finali

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 12/11/2012 - 14:10 GMT+2

ATP Dünya Turu Finalleri'nde bu akşam Novak Djokovic ile Roger Federer yılın en büyüğü olmak için korta çıkacak. İstatistiklerle finale bakalım.

Djokovic and Federer

Görsel kaynağı: Eurosport

Erkekler tenisinde sezon dünyanın 1 ve 2 numarasının müthiş kapışması ile son bulacak. 43 yıllık ATP Dünya Turu Finalleri tarihinde sadece dördüncü kez gerçekleşecek olan bu büyük finalde Novak Djokovic ile Roger Federer karşı karşıya gelecek.
Andy Murray’nin de bulunduğu A Grubu’nu namağlup lider olarak bitiren Djokovic, yarı finalde Juan Martin del Potro’yu ilk setini kaybettiği maçta mağlup ederek finale yükseldi. Federer ise B Grubu’ndaki son maçında del Potro’ya mağlup olsa da lider olarak çıktı ve yarı finalde Andy Murray’yi zorlanmadan alt ederek finali gördü.
Son 10 yıla bakıldığında Federer’in sezon sonu turnuvasında büyük bir üstünlüğü mevcut. İlk ATP Dünya Turu Finalleri şampiyonluğunu 2003’te elde eden İsviçreli, bu süreçte altı zafer yaşadı. Son iki yılın şampiyonu Federer, daha önce hiç üst üste üç kez bu turnuvada zafer göremedi. Dünya iki numarası bu akşam kariyeri adına bir ilki başarmaya çalışacak.
Djokovic ise kariyerinde ikinci kez ATP Dünya Turu Finalleri’nde son ikiye kaldı. İlk olarak 2008’de finale ulaşan Sırp tenisçi, Nikolay Davydenko’yu iki sette mağlup ederek kupayı kaldırmıştı.
Tüm maçlar
İlk olarak 2006 yılında Monte Carlo ilk turunda karşılaşan iki tenisçi bugüne kadar inanılmaz maçlara imza attı. Bu 28 maçta Federer’in rakibi karşısında 16-12’lik üstünlüğü bulunuyor. ATP Dünya Turu Finalleri’nde daha önce bir kez karşılaşan ikiliden gülen 2010 yarı finalinde yine İsviçreli olmuştu.
Bu sezon
Bu sene dört kez karşılaşan raketler ikişer kez galibiyet tattı. İlk iki maçta Roma ve Roland Garros yarı finallerinde gülen Djokovic olurken, Wimbledon yarı finali ve Cincinnati finalinden Federer zaferle ayrılmıştı.
Kısa kısa
- İki tenisçi arasında oynanan yedi finalin dördünde kazanan Federer oldu.
- Kapalı kortta oynanan maçlarda da 3-1 Federer üstün.
- Bu turnuvayı 2007’den beri 1 numaralı seribaşı kazanamıyor. (En son Federer)
- Djokovic bu turnuvayı en az iki kez kazanan dokuzuncu tenisçi olmak istiyor.
- Altı şampiyonlukla rekoru elinde bulunduran Federer, yedinci zaferini arıyor.
- Kariyerinin sekizinci sezon sonu finalini oynayacak olan Federer, bu akşam finallerdeki sekizinci farklı rakibiyle karşılaşacak. (Agassi, Hewitt, Nalbandian, Blake, Ferrer, Nadal, Tsonga)
- 1970’ten bu yana düzenlenen Finaller’de, dünya 1 ve 2 numarasını karşı karşıya getiren dördüncü finalde iki kez dünya 1 numarası, iki kez de dünya 2 numarası zafere ulaşmıştı.
- Bu akşamki maçın skorundan bağımsız olarak Djokovic yılı 1 numarada, Federer ise 2 numarada tamamlayacak.
- Djokovic şampiyon olursa 1,760,000 dolar, ikinci olursa 930,000 dolar; Federer şampiyon olursa 1,630,000 dolar, kaybederse 800,000 dolar kazanacak.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam