Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

ATP Londra 2012 - Djokovic Federer'i yenip şampiyon oldu

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 13/11/2012 - 00:54 GMT+2

ATP Dünya Turu Finalleri'nde Novak Djokovic, Roger Federer'i 7-6/7-5'lik iki set sonunda mağlup ederek şampiyon oldu.

novak djokovic, roger federer

Görsel kaynağı: Reuters

Erkekler tenisinde sezon, dünyanın 1 ve 2 numarasının müthiş kapışması ile son buldu. 43 yıllık ATP Dünya Turu Finalleri tarihinde sadece dördüncü kez gerçekleşen bu büyük finalde Novak Djokovic ile Roger Federer karşı karşıya geldi.

O2 Arena’daki dev mücadeleye Roger Federer çok hızlı başladı. İlk iki oyunda Djokovic’e puan şansı dahi tanımayan İsviçreli raket 2-0 öne geçti. Bu oyundan ise Djokovic yavaş yavaş toparlanmayı başardı. Sıp raket, beşinci oyunda servis kırıp sete geri döndü.

Skor 4-4’ken ise dokuzuncu oyun nefesleri kesti. Yaklaşık 10 dakika süren oyun sonucunda Djokovic servis kırmayı başardı. Ancak bir sonraki oyunda Federer hemen cevap verdi. Muhteşem oyunlara sahne olan tie-break’i ise 8-6 alan Djokovic setlerde öne geçti.

İkinci setin daha ilk oyununda ise Roger Federer servisi kırmayı başarıp avantajı eline geçirdi. Federer 5-4 öndeyken servis oyununda maç puanlarını değerlendiremeyince Djokovic servis kırdı. Direnci kırılan Federer karşısında üst üste iyi oyunlar çıkaran Novak Djokovic, 7-5'le ATP Dünya Turu Finalleri'nde şampiyon oldu.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam