Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Federer kariyerinin 98. zaferini Stuttgart'ta elde etti

Eurosport Türkiye

Güncellendi 17/06/2018 - 16:03 GMT+3

Finalde Milos Raonic'i mağlup eden Roger Federer, şampiyonluğa ulaşmasının yanı sıra önümüzdeki hafta açıklanacak dünya klasmanında 1 numara olacak.

Roger Federer-Milos Raonic - 2018 ATP Mercedes Cup, Stuttgart - Getty Images

Görsel kaynağı: Getty Images

ATP Stuttgart finalinde 7 numaralı seribaşı Milos Raonic'i 6-4 ve 7-6'lık setlerle mağlup eden Roger Federer şampiyonluğa ulaştı.
Karşılaşma boyunca bulduğu tek servis kırma puanını değerlendirerek ilk seti hanesine yazdıran Federer, tie-break'e giden ikinci sette de kritik puanları daha iyi oynayan taraf oldu ve oldukça yakın geçen final maçını 1 saat 20 dakika sonunda kazanmayı başardı.
Toprak sezonunu pas geçen ve yaklaşık 3 aylık aranın ardından ATP Stuttgart ile kortlara dönen İsviçreli tenisçi, bu turnuvayı kazanarak kariyerinin 98. tekler zaferini elde etti. "Ekselansları" pazartesi günü güncellenecek ATP Dünya Klasmanı'nda Rafael Nadal'ı geride bırakıp yeniden dünya 1 numarası olacak.
Roger Federer, önümüzdeki hafta katılacağı ATP Halle'de unvanını koruyup şampiyonluğa ulaşması hâlinde, sezonun 3. Grand Slam'i Wimbledon'da 100. turnuva zaferini kovalayacak.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam