Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Murray yola devam etmek istiyor

Eurosport Türkiye

Yayınlandı 18/01/2022 - 17:25 GMT+3

Özel davetle ana tabloya dahil olduğu Avustralya Açık’taki ilk maçında Nikoloz Basilashvili’yi mağlup eden Andy Murray, turnuvada ilerlemek istiyor.

Andy Murray of Great Britain reacts after winning his first round singles match against Nikoloz Basilashvili of Georgia during day two of the 2022 Australian Open at Melbourne Park on January 18, 2022 in Melbourne, Australia

Görsel kaynağı: Getty Images

2019’dan sonra ilk kez Avustralya Açık’ta korta çıkan Andy Murray, ilk tur maçında 21 numaralı seri başı Nikoloz Basilashvili’yi 6-1, 3-6, 6-4, 6-7(5) ve 6-4’lük setlerle mağlup ederek 1822 gün sonra Melbourne Park’ta ilk kez kazandı.
Avustralya’da 2010-2016 arasında beş kez finalde, bir kez yarı finalde ve bir kez çeyrek finalde elenen İskoç raket, son olarak “Down Under”da son olarak 2017’de maç kazanmıştı. 2019’da ilk turda Roberto Bautista Agut’a elenen Murray, 2020 ve 2021’i pas geçmişti.
“Son üç – dört yıl çok zordu. Buraya yeniden erişebilmek için çok çalıştım. Bu kortta pek çok kez oynadım ve atmosfer inanılmaz. Her zaman harika destek aldım.”
Burası üç sene önce son maçımı oynadığımı düşündüğüm yerdi ama geri dönmek ve beş setlik bir maçı kazanmak harika. Daha fazlasını isteyemezdim.”
Geride kalan üç yılda kalçasından bir dizi ameliyat geçiren Murray için emeklilikle alakalı haberler basında geniş yer bulmuştu.
“Oyunumla alakalı daha iyi yapabileceğim şeyler kesinlikle var. Mümkün olursa burada çok ilerlemek isterim. Sakatlıktan dönüşümden beri Slam’lerde böyle bir şey yaşamadım ve bu benim için motive edici olurdu.”
Andy Murray of Scotland
Geçmiş yıllarda burada en iyi oyunlarımdan bazılarını sergiledim. Burada rahat hissediyorum ve bu turnuvada da buna imza atabilirim.”
Geçtiğimiz hafta Sydney’de de Basilashvili’yi mağlup etmeyi başaran Murray, Gürcü rakibi hakkında izlenimlerini paylaştı.
“Sydney’deki yorucu bir maçtı. Üç saat oynadık ve o kortun gerisinden topa sert vuruyor. Bugün çok koşmam ve çok savunma yapmam gerekiyordu.”
“O kurada ismini görmek isteyeceğiniz bir oyuncu değil. Geçtiğimiz haftaki galibiyetten aldığım güvenle bugün de çizgiyi geçmeyi başardım.”
Üç Grand Slam şampiyonluğu bulunan Murray, yarın oynayacağı ikinci tur müsabakasında ön elemelerden gelen Japon raket Taro Daniel’le kozlarını paylaşacak.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam