Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Rafa, geri dönüşünden her gün endişe duymuş

Eurosport Türkiye

Güncellendi 21/01/2022 - 21:23 GMT+3

Avustralya Açık’ta dördüncü tura yükselen Rafael Nadal, geçtiğimiz yıl yaşadığı sakatlık sonrası “her gün” geri dönüp dönemeyeceği konusunda endişe duyduğunu söyledi.

Spain's Rafael Nadal celebrates after winning the match against Russia's Karen Khachanov

Görsel kaynağı: Getty Images

Avustralya Açık üçüncü turunda Karen Khachanaov’u 6-3, 6-2, 3-6 ve 6-1’lik setlerle mağlup eden Rafael Nadal, galibiyet sonrası geçtiğimiz yıl kendisine sezonun yarısına mal olan bilek sakatlığı hakkında konuştu.
Rafa, sezon başında Melbourne Summer Set ve Avustralya Açık öncesi beş ay boyunca kortlardan uzak kalmıştı. Wimbledon, Tokyo Olimpiyatları ve Amerika Açık’ı kaçıran 35 yaşındaki raket bazı günler yalnızca 20 dakika antrenman yapabildiğini söyledi.
Eurosport sunucusu Alize Lim’in sorusunu yanıtlayan Nadal, “her gün” geri dönüp dönemeyeceği hakkında endişe duyduğunu açıkladı.
“Uzun aylar boyunca bazen korta çıkardım ve 20 dakikadan fazla antrenman yapamazdım, bazı günlerse sadece 45 dakika. Ama bazı günler iki saat antrenman yapabilirdim.”
“Bütün günleri tahmin etmek çok zor oluyordu ve ben de doktorlarla çözüm bulmaya çalışıyordum. Farklı şeyler denedim ama bu zordu.”
Nadal, sakatlıkla boğuşurken oluşan belirsizliğin mental olarak süreci daha zorlaştırdığını anlattı.
Rafael Nadal
"Kariyerimde birkaç kez bu süreçten geçmiş olsam da hep aynı şeyi söylerim: Sakatlıklar önünüzdeki takvim belliyse kabul etmesi daha kolaydır.”
"Eğer ayak bileğinizi burkarsanız veya el bileğinizi kırarsanız ki bunu kariyerimde birkaç kez yaşadım. O zaman bunun üç ay süreceğini bilirsiniz. Bir takviminiz olur ve her hafta başka bir şey yaparsınız.1
“Ama bu ayak sakatlığında dürüst olmak gerekirse çok daha zorlandım çünkü her gün korta veya salona gidiyordum ve ilerleme olmuyordu. Bu zihinsel olarak çok daha zor. Bu duruma karşı yaklaşımımla alakalı memnunum. Tutkumu ve emeğimi muhafaza ettim, muhtemelen bu nedenle buradayım. Gelecekte ne olacak bilmiyorum ama her günden keyif alıyorum.”
Rafa, üçüncü turdaki rakibi Khachanaov’dan övgüyle bahsederken kendi performansını da değerlendirdi.
“Harika bir oyuncu ve turdan iyi bir arkadaşıma karşı oynadım. Geri dönüşümden beri en iyi maçımdı. Geçtiğimiz yıldan beri zor zamanlardan geçiyorum ama böyle geceler çok anlam ifade ediyor. Devam etmek için çok enerji topladım.”
Melbourne’de şampiyon olduğu durumda 21. Grand Slam zaferini elde edecek olan Rafael Nadal, dördüncü turda Adrian Mannarino’yla karşı karşıya gelecek.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam