Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Djokovic yine yaptı

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 27/01/2011 - 15:11 GMT+2

2010 Amerika Açık yarı finalinde Roger Federer’i mağlup eden Sırp raket Novak Djokovic, aynı başarısını Avustralya Açık yarı finalinde tekrarladı. Baştan sona üstün oynadığı maçta İsviçreli’ye nefes dahi aldırmayan dünya 3 numarası set bırakmadığı maçı 7-6/7-5/6-4 ile kazanmayı bildi.

novak djokovic, avustralya acik, 2011

Görsel kaynağı: Reuters

Roger Federer ile oynadığı en son grand slam maçını maç puanları çevirerek kazanan Novak Djokovic, bugün de güçlü rakibini yenebileceğine inanıyordu ve maça da bunu göstererek başladı. Servis oyunlarında sıkıntı yaşamayan Djokovic, özellikle ilk servislerinde çok etkili oldu. İlk oyunda kurtardığı servis kırma puanının ardından ilk sette bir daha servis kırma puanıyla karşılaşmayan Djokovic’in karşısında servislerine tutunmakta sıkıntı yaşamayan bir Federer olunca tiebreak’e gidildi. Tiebreak’te Djokovic’in agresif oyununa karşılık vermekte sıkıntı yaşayan dünya 2 numarası, tiebreak’i 7-3’lük skorla kaybederek setlerde 1-0 geriye düştü.
Bu kortta, 2008 yılında yine yarı finalde yendiği rakibine karşı maça iyi başlayan Djokovic, kazandığı tiebreak ile birlikte rüzgarı iyice arkasına aldı. Servis kırarak 2-1 öne geçen Djokovic’e cevap gecikmedi. Oyununun seviyesini yükselten ve maçtaki en iyi tenisini oynayan Federer art arda aldığı oyunlarla 5-2 öne geçti. Bu andan itibaren Federer’in backhand’ini zorlamaya çalışan ve bunda da sonuç alan Djokovic, aynı Federer gibi üst üste oyunlar kazanarak seti 7-5 ile alarak 2-0’lık üstünlüğü yakaladı.
Federer, son sette de backhand hatalarına devam etti. Aynı ikinci sette olduğu gibi yine 1-1’de servisini kırdıran son şampiyon, 2-1 geriye düştü. 4-3’te Djokovic’in servis attığı uzun oyunda oyun puanları da kurtararak servisi kıran Federer, bir kıvılcım bulur gibi olsa da bu uzun sürmedi. Art arda basit hatalarla 0-40 geriye düşen Federer, iki servis kırma puanını kurtarsa da üçüncüde yine backhand’ini fileye taktı ve 4-5 geriye düştü. Maç için servis atan 2008 Avustralya Açık şampiyonu, ilk iki maç puanını kaçırsa da üçüncüyü affetmedi ve Federer’i üst üste ikinci grand slam karşılaşmalarında mağlup etmeyi başardı. Ayrıca Djokovic bu galibiyetle birlikte Federer’i grand slam’lerde üçüncü kez mağlup etmiş oldu.
2008 yılında burada kazanan Djokovic, buradaki ikinci, bütün grand slam’lerdeki dördüncü finaline yükseldi. Djokovic, kariyerindeki ikinci Avustralya Açık şampiyonluğu için Pazar sabahı Andy Murray ya da David Ferrer ile karşılaşacak. Bu yarı final maçı ise yarın oynanacak.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam