Djokovic, Emerson'ın rekoruna ortak

Murray'e karşı oynadığı 31. karşılaşmada 22. galibiyetini alan Sırp raket, Avustralya Açık'ta çıktığı 6. finalden de galip ayrıldı.

Eurosport

Görsel kaynağı: Eurosport

28 yaşındaki Djokovic, 6. şampiyonluğunu elde ederek "Avustralya Açık'ı teklerde en fazla kazanan erkek tenisçi" unvanını, Avustralyalı Roy Emerson ile paylaştı.
Grand slam turnuvalarındaki 11. zaferine ulaşan Djokovic, "en fazla grand slam kazanan erkek tenisçiler" listesinde de Rod Laver ve Björn Borg'u yakaladı. İki isimle beraber 5. sırayı paylaşan Djokovic'in önünde, 17 şampiyonlukla Roger Federer, on dörder şampiyonlukla Pete Sampras ve Rafael Nadal, 12 şampiyonlukla da Roy Emerson bulunuyor.
Kariyerindeki 61. tekler şampiyonluğunu kazanan Djokovic, 3,8 milyon Avustralya doları (yaklaşık 2,65 milyon ABD doları) ödülün de sahibi oldu.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam