Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Chung'un sakatlığı, Federer'i zorlanmadan finale taşıdı

Eurosport Türkiye

Güncellendi 26/01/2018 - 13:57 GMT+3

Güney Koreli tenisçi ayağındaki sakatlık sebebiyle ikinci sette maçtan çekilmek zorunda kaldı.

Federer (r.) steht im Finale der Australian Open

Görsel kaynağı: SID

Avustralya Açık tek erkekler yarı finalinde 2 numaralı seribaşı Roger Federer, dünya 58 numarası rakibi Hyeon Chung'un ikinci sette sakatlığı sebebiyle maçtan çekilmesi sonucu zorlanmadan adını finale yazdırdı.
Özellikle servis performansıyla maça ağırlığını koyarak başlayan Federer, ilk servislerinden %100, ikinci servislerinden ise %62 oranında puan çıkardığı açılış setinde rakibinin servisini 3 kez kırarak bu seti 6-1 ile hanesine yazdırdı.
İsviçreli tenisçi, ikinci setin de dördüncü oyununda servis kırarak avantajı eline geçirirken, bir oyun sonra Chung sağlık molası alarak ayağından tedavi gördü. Ancak bu tedaviden beklediği sonucu alamayan Güney Koreli genç tenisçi, ikinci sette durum 5-2 iken maçtan çekilmek zorunda kaldı.
Sadece 64 dakika süren maç sonucunda Roger Federer, kariyerinde yedinci kez Avustralya Açık finaline yükselmeyi başardı. Melbourne'de altıncı olmak üzere Grand Slam'lerde 20. şampiyonluğunu kovalayan 36 yaşındaki Federer, finalde 6 numaralı seribaşı Marin Cilic ile karşılaşacak.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam