Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Clijsters deneyimiyle

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 26/01/2011 - 10:17 GMT+2

Turnuvanın en büyük favorilerinden Kim Clijsters, Agnieszka Radwanska karşısında 6-3 ve 7-6’lık iki setle galip geldi ve yarı finale yükseldi. Belçikalı raket, son dört isim arasında grand slam zaferi yaşamış tek tenisçi.

2011 Australian Open Kim Clijsters

Görsel kaynağı: Reuters

Sezonun ilk grand slam’inde en iyi performansından uzakta olmasına rağmen set kaybetmeden son sekiz tenisçi arasında kalan Clijsters, ilk seti yarım saatten daha kısa bir sürede 6-3 ile hanesine yazdırdı.
İkinci sette de üstünlüğünü hissettiren 27 yaşındaki tenisçi, 4-2 öne geçti. Bu noktadan sonra üst üste oyunlar kazanan Radwanska 5-4 öne geçerek set için servis atsa da servisini kırdırdı. Sete denge geldikten sonra tie-break oyununa gidildi. Bu oyunu 7-4 ile kazanan üç kez grand slam şampiyonu Clijsters yine set vermeden galibiyete ulaşmış oldu.
Geçen yılın sonunda geçirdiği ameliyat nedeniyle Avustralya Açık’a katılması bile şüphede olan genç Polonyalı, düzgün bir hazırlık dönemi geçirmemesine rağmen turnuvaya katılmış ve beklenmedik bir şekilde çeyrek finale kadar çıkmıştı.
Bugün oynanan diğer çeyrek final maçında olduğu gibi bu karşılaşmada da Avustralya Günü nedeni ile yapılan kutlamalar oyuncuların konsantrasyonunu bozdu. Alçaktan uçan jetlerin altında tenis oynamaya çalışan Clijsters ile Radwanska zor anlar yaşadı. Belçikalı tenisçi maçtan sonra “Sanırım uçaklar beni daha da yükseltti” diyerek ikinci seti nasıl çevirdiğini esprili bir dille açıkladı ancak korktuğunu da eklemeden geçmedi.
27 yaşındaki tenisçi yarı finalde dünya iki numarası Vera Zvonareva ile karşılaşacak ve eğer galip gelirse yeni dünya iki numarası olacak.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam