Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Na Li alıştığı yerde

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 25/01/2011 - 08:41 GMT+2

Çin’in bir numaralı tenisçisi Na Li, yılın ilk grand slam’indeki çeyrek final maçında Alman rakibi Andrea Petkovic’i 6-2 ve 6-4’lük setlerle mağlup ederek üst üste ikinci sene son dörde girmeyi başardı.

Na Li Australian Open

Görsel kaynağı: Reuters

Karşılaşmaya hızlı başlayan Petkovic rakibinin ilk servisini kırdı ve kendi servis oyununa tutunarak 2-0 öne geçti. Ancak bu oyundan sonra dirilen Çinli tenisçi seviyesini yükseltti ve arka arkaya altı oyun kazanarak seti 6-2 ile hanesine yazdırdı.
İlk setin şokunu ve kariyerinin ilk grand slam çeyrek finalini oynamanın heyecanını üzerinden atan 23 yaşındaki Petkovic ikinci setin başında yine servis kırdı. Ancak Na Li tıpkı ilk sette olduğu gibi arka arkaya üç oyun kazandı ve tekrar sete ortak oldu. Rakibinin bu serisini bu kez durdurmayı başaran İstanbul Cup yarı finalisti Alman tenisçi, servis oyununa tutundu ve seti 3-3’e getirdi.
Özellikle forehand kanadında etkili olan Na Li, setin onuncu oyununda 5-4 öndeyken Petkovic’in servisini kırmayı başardı ve karşılaşmadan galip ayrılan taraf oldu.
2008 yılında Melbourne’de çapraz bağlarından sakatlanan ve dokuz ay kortlardan uzak kalan Alman raket yarı finale yükselen rakibi hakkında, “Turnuvayı kazanacağını düşünüyorum” derken, “Neden olduğunu söyleyemiyorum, bu sadece bir his, kortta nasıl durduğu, kendine güveni ve oynayış tarzıyla ilgili” ifadelerini kullandı.
80 dakika süren karşılaşmadan galip ayrılan Li ise yeni takımından oldukça mutlu olduğunu belirtti. Geçen yılın sonlarına doğru Thomas Hogstedt ile yollarını ayıran ve eşiyle çalışmaya başlayan 28 yaşındaki tenisçi kortta daha mutlu olduğunu belirtti.
Li böylece galibiyet serisini de 10 maça çıkarttı. Çinli sporcu bu yıl Sydney’de finalde Kim Clijsters’ı yenerek şampiyonluğa ulaşmıştı.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam