Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Azarenka çok mutlu

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 28/01/2012 - 14:35 GMT+2

Kariyerinin ilk Grand Slam zaferini kazanarak 1 numaralı koltuğu elde eden Victoria Azarenka karışık duygular içinde olduğunu söyledi.

Azarenka Australian Open 2012

Görsel kaynağı: dpa

Karşılaşmayı sadece üç oyun vererek kazanan Azarenka, “Şu an çok karışık duygular içerisindeyim. Maç bittikten sonra önce ne olduğunu anlamadım. Bittiğine inanamadım çünkü Sydney’den bu yana çok uzun bir yoldu bu” derken bugün mükemmel oynamadığını, rakibinden daha iyi olmasının galibiyete yeteceğini bildiğini söyledi.
Maçtan önce çok sabırsızlandığını, sürekli etrafına “Saat kaç? Çıkıyor muyuz? Ne zaman başlayacak?” şeklinde sorular yönelttiğini anlatan Belaruslu, durumu iyi idrare ettiğini, rakibinin agresif başlamasının dengesini bozduğunu ama savaşmaya devam ettiğini belirtti.
Yarı finalde son şampiyon Kim Clijsters önünde aldığı galibiyetin kendine çok yardımcı olduğunu belirten 22 yaşındaki raket, bundan sonra da aynı şekilde devam etmesi gerekiğini sözlerine ekledi.
Beklenilen mücadeleyi korta yansıtamayan Maria Sharapova ise, “Bugün her şeyi benden daha iyi korta yansıttı. İyi başlamıştım bu kadar. Sonrasında topu önde aldı, derin ve agresif oynadı.Bense sürekli topu yakalamak için tavşan gibi koşuyordum” şeklinde konuştu.
İlk Grand Slam’i olmasına rağmen daha önce de büyük turnuvalarda oynamıştı. Buraya gelmesi beklenmedik değildi. Kesinlikle deneyimi vardı ve beni geçen yıl yenmişti.
Deneyimin mağlubiyeti hazmetmeyi kolaylaştırmadığını söyleyen Rus tenisçi, “Yine de buraya kadar gelebildiğim için gururluyum. Yıla iyi bir başlangıç yaptığımı düşünüyorum” dedi.
Önünde gelişmek için çok yol olduğunu belirten 2004 Wimbledon şampiyonu “Olimpiyat uzun süredir beklediğim bir şey. Uzun bir çim sezonu yaşamak güzel olacak” ifadelerini kullandı.
Çığlığın yasaklanmasının konuşulduğu hatırlatılan Sharapova, “Herkesin bir görüşü var. Bu, benim çocukluğuman beri yaptığım ve devam ettiğim şey” dedi.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam