Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Djokovic finalde

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 27/01/2012 - 18:03 GMT+2

Son finalistleri karşı karşıya getiren yarı final mücadelesinde Novak Djokovic, Andy Murray'yi 6-3/3-6/6-7/6-1/7-5'lik setlerle geçerek rövanşı vermedi. Beş saate yakın süren ve nefes kesen puanlara sahne olan maçı kazanan son şampiyon, pazar günkü finalde Rafael Nadal ile oynayacak.

2012 Open Australie Novak Djokovic

Görsel kaynağı: AFP

Onlar çağımızın gladyatörleri ve bu akşam 5 saate yaklaşan müthiş bir mücadeleye daha imza attılar.
Murray, geçen yıl finalde karşılaştığı ve hiçbir varlık gösteremeden üç sette mağlup olduğu Novak Djokovic önünde yeni koçu Ivan Lendl ile yeni bir başlangıç yapmak için korta çıkmıştı. Djokovic ise geçen seneki müthiş performansını tekrarlamak adına ilk adım olan Melbourne'de şampiyonluğa bir adım daha yaklaşmak istiyordu.
İki tenisçi de maça geri çizgide kalarak ve basit hatalarla başladı. Üçüncü oyunda servis kıran Djokovic'e Murray hemen cevap vermeyi başarsa da bir sonraki oyunda tekrar rakibinin servisini çalan Sırp raket burada elde ettiği üstünlüğü setin sonuna kadar bırakmadı.
Servisine tutunamayarak başladığı ikinci sette Djokovic'in solunum sorunları yeniden kendini gösterdi. Kortta düzgün hareket edememeye başlayan Sırp tenisçi buna rağmen dördüncü oyunda servisi geri aldı. 3-2'den sonra arka arkaya kırılan üç servisin ardından Murray setlere eşitliği getirdi.
Britanyalı tenisçi üçüncü setin başında cömert bir yardımsever gibiydi. Djokovic'in servis kullandığı ilk oyunda beş kez servis kırma şansı yakalayan Murray karşılaştığı direnci kıramadı. Üçüncü oyunda üst üste üç servis kırma şansı daha bulan 24 yaşındaki tenisçi, bu sefer üçüncüsünde sonuca gitti. Momentum tamamen Britanyalı'nın arkasındayken Djokovic bir sonraki oyunda servis kırarak durumu eşitledi.
Çok yakın geçen ve karşılıklı oyunlarla ilerleyen sette Sırp tenisçi 5-4 öndeyken rakibinin servisinde üç set puanı yakaladı ancak bunlardan yararlanamadı. Bir sonraki oyunda servisini kırdırarak 6-5 öne geçen Murray'ye hemen cevap vererek seti tie-break'e taşıyan dünya 1 numarası, Murray'nin etkili oyununa tie-break'te cevap veremedi.
Dördüncü set tek taraflıydı. İkinci setin başından bu yana uyuyan dünya 1 numarası arka arkaya dört oyun kazanarak girdiği seti sıfıra karşı servis kırarak bitirdi.
Son sete servis kullanarak başlama avantajı Djokovic'teydi. İki tenisçi de bu sete müthiş servislerle başladı. Dördüncü oyunda üç servis kırma şansı yakalayan dünya 1 numarası bunları cömertçe harcadı. Ancak rakibinin bir sonraki servis oyununda bunu başardı. 5-3 öndeyken maç için servis atan Sırp tenisçinin sıfıra karşı servisini kırdıracağını kim tahmin edebilirdi ki? Üst üste üç oyun kazanan Murray durum 5-5 iken üç servis kırma şansı daha buldu ancak Djokovic müthiş savunmayla bunları bertaraf etti.
6-5 öne geçen son şampiyon, bir sonraki oyunda iki servis kırma puanı elde etti ve ilkinde başarılı olarak finale yükseldi. Djokovic'in pazar günü oynanacak finaldeki rakibi Rafael Nadal olacak.
Tüm Avustralya Açık heyecanını Eurosport ve Eurosport Player'dan canlı takip edebilirsiniz.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam