Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Eşleşmeler belli oldu

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 13/01/2012 - 03:47 GMT+2

Sezonun ilk Grand Slam'i Avustralya Açık'ta kuralar çekildi. Üç numaralı seribaşı Roger Federer ana tablonun alt tarafına yerleşti.

2011 Australian Open sun sets on Rod Laver Arena

Görsel kaynağı: Reuters

Dört kez Avustralya Açık şampiyonu İsviçreli'nın ana tablonun alt tarafına düşmesi finale kadar 1 numaralı seribaşı Novak Djokovic ile karşılaşmayacağı anlamına geliyor. İsviçreli tenisçi yarı finalde Rafael Nadal ile eşleşebilir.
Son şampiyon Novak Djokovic ilk turda dünya sıralamasında 108. sırada olan İtalyan Paolo Lorenzi önünde ter dökecek. Rafael Nadal ve Roger Federer'in ilk turdaki rakipleri ise elemelerden gelen tenisçiler olacak. Geçen sene finalde Djokovic'e mağlup olan Andy Murray, ikinci tura çıkmak için Ryan Harrison'ı geçmek zorunda. ABD'nin genç yeteneklerinden olan Harrison şu an dünya sıralamasında 84 numarada.
Kadınlarda ise kariyerindeki ilk Grand Slam'i kovalayan Caroline Wozniacki ev sahibi tenisçilerden Anastasia Rodionova ile oynayarak şampiyonayı açacak. Turnuva sonunda 1 numaralı koltuğu ele geçirme şansı bulunan Petra Kvitova, rakibi ise Vera Dushevina.
Ana tabloda Wozniacki'nin tarafında olan 3 numaralı seribaşı Victoria Azarenka ikinci tura çıkmak için Britanyalı Heather Watson'ı geçmek zorunda.
Son şampiyon Kim Clijsters ile son finalist Li Na dördüncü turda eşleşebilir. Bunun için Belçikalı'nın ilk olarak elemelerden gelecek bir ismi saf dışı etmesi gerekirken Li Na'nın ise Ksenia Pervak'ı geçmek zorunda. Maria Sharapova ilk turda Gisela Dulko ile eşleşirken, Serena Williams'ın rakibi Tamira Paszek oldu.
Avustralya Açık ana tablo maçları 16 Ocak'ta başlayacak.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam