Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

2013 Avustralya Açık - Federer güçlü kaldı

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 23/01/2013 - 19:06 GMT+2

Avustralya Açık’ın çeyrek finalinde dünya iki numarası Roger Federer, Jo-Wilfried Tsonga’yı 7-6/4-6/7-6/3-6 ve 6-3'lük setlerle mağlup ederek Andy Murray’nin rakibi oldu.

roger federer, 2013 australian open, avustralya açık, acik

Görsel kaynağı: AFP

17 Grand Slam zaferinin dördünü Melbourne’de yaşayan Roger Federer, oldukça zorlandığı maçta Fransız rakibi Jo-Wilfried Tsonga’yı saf dışı bırakmayı başardı.
İki oyuncunun da servis oyunlarında olağanüstü bir yüzdeyle oynadığı maçın ilk setinde rakibine ek anlamda forehandleriyle fark yaratan Federer, Fransız raket Tsonga karşısında seti 7-4 sonuçlanan tie-break’le noktaladı ve üstünlüğü erkenden eline aldı.
İkinci sette ilk servisinden %93 gibi yüksek bir puan çıkartma oranı yakalayan Jo-Wilfried Tsonga, rakibine karşı file önünden de dominant bir oyun ortaya koyunca sette avantajı elde etti. Çeyrek finale kadar, turnuva boyunca servisini kırdırmayan Federer’in servisini üç kere kıran ve yine son sekize kadar hiç set kaybetmeyen İsviçreli raket karşısında güçlü kalan Tsonga, ikinci seti 6-4’le hanesine yazdırdı.
Karşılaşmanın üçüncü setinde ise iki oyuncu da birbirlerinin servislerini birer kez kırdı ve aynı ilk setteki gibi mücadele tie-break’e taşındı. Oyun tarihinde tie-break departmanının en başarılı ismi olan Roger Federer, Tsonga karşısında yine 7-4’lük skorla tie-break’i sonlandırdı ve setlerde 2-1 öne geçti.
Mücadelenini dördüncü setinde Federer’e karşı savaşan ve rakibinin her hamlesine çabuk reaksiyon vererek iki kez servis kıran Tsonga, seti 6-3’le almayı bildi.
Son settin ilk oyunlarında karşılıklı olarak servislerine tutuna iki tenisçiden servis kırma şansı yakalayan ilk isim Federer oldu ve İsviçreli tenisçi 4-1 öne geçerek avantaj sağladı. Setin kalan bölümünde de servisine tutunmayı başaran Federer, seti 6-3’le hanesine yazdırmayı başararak 3-2'lik skorla turnuvada yarı finale yükseldi.
Son Wimbledon şampiyonu Roger Federer, 2013 Avustralya Açık yarı finalinde Andy Murray ile karşılaşacak.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam