Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Avustralya Açık 2013 - 42'lik Date-Krumm'dan 17 yıl sonra gelen zafer

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 15/01/2013 - 04:58 GMT+2

42 yaşındaki Kimiko Date-Krumm ilk turda karşılaştığı 12 numaralı seribaşı Nadia Petrova’yı 6-2/6-0 ile geçerek 17 yıl aradan sonra zaferle tanıştı.

kimiko date-krumm

Görsel kaynağı: Reuters

Tenise 1990’ların ortasında veda eden ancak 2008 sonunda tekrar WTA Tur’a geri dönen Japon tenisçi, Melbourne’de son olarak 1996’da maç kazanmıştı. 1994 Avustralya Açık yarı finalisti Date-Krumm, geri dönüşünün ardından oynadığı dört Avustralya Açık ilk tur karşılaşmasından da boynu bükük ayrılmıştı.
Bu yıl ilk turda yine zorlu bir kura çeken Japon tenisçi, 12 numaralı Petrova karşısında beklenmedik bir performans sergiledi. Rakibine sadece iki oyun vererek ikinci tura yükselen 42 yaşındaki raket böylece Avustralya Açık tarihinde maç kazanan en yaşlı oyuncu oldu.
Date-Krumm, Melbourne’de en son korttan mutlu ayrıldığında erkeklerde dünya 1 numarası Novak Djokovic dokuz, kadınlarda dünya 1 numarası Victoria Azarenka ise yedi yaşındaydı. 17 kez Grand Slam şampiyonu Roger Federer’in bir Grand Slam’de ilk defa ana tablo oynamasına üç sene vardı. Aradan bir tenis nesli geçti ve Japon tenisçi aynı yerde aynı turnuvada tekrar kazanmaya başladı.
Avustralya Açık heyecanını Eurosport ve Eurosport 2’den canlı maç yayınları ile yaşayabilirsiniz.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam