Avustralya Açık 2013 - Azarenka dramatik finalde Li Na'yı geçerek şampiyon

Son şampiyon Victoria Azarenka üç kez bölünen finalde Li Na'yı 4-6/6-4/6-3'lük setlerle mağlup ederek ikinci slam şampiyonluğunu da Melbourne'de elde etti.

Eurosport

Görsel kaynağı: Eurosport

Geçen yıl kariyerinin ilk Grand Slam şampiyonluğunu Melbourne’de elde eden Victoria Azarenka unvan koruma mücadelesinin son aşamasında Li Na ile karşı karşıya geldi. İki tenisçi de aktif tenisçiler arasında birden fazla Grand Slam kazanan oyuncular arasında girmek için mücadeleye başladı.
Hem Azarenka hem de Li Na, karşılaşmaya servis oyunlarında büyük sorunlar yaşayarak başladı ve maç boyunca da gidişat bu yöndeydi. Çinli tenisçi servis kırdırarak başlasa da sonrasında iki kez servis kırarak 3-1’i yakaladı. Sonraki iki oyunda da karşılıklı kırılan servislerin ardından dünya altı numarası 5-2 öne geçti. Azarenka kendi servis oyununu aldıktan sonra rakibinin servisini hiç beklenmedik bir anda kırarak skoru 5-4’e getirse de sette kalmak için servis atarken tutunamadı.
Belaruslu tenisçi ikinci sete üst üste iki kez servis kırarak başladı ve 3-0’ı buldu. Rakibinin servisini bir sonraki oyunda çalan Li, beşinci oyunda ayağını burkarak yere düştü ve tedavi aldı. Sol bileğine ağır bir sargı uygulanan Çinli tenisçi bu sakatlıktan etkilenmedi. Taraflar birer kez daha servislerine tutunamadı ve Azarenka servis oyunuyla maçı karar setine götürdü.
Son sette drama bitmemişti. Karşılaşma önce Avustralya Günü nedeniyle bölündü. Karşılıklı kırılan servislerin ardından 2-1’de bu özel gün nedeniyle havai fişekler patlatılırken tenisçiler 10 dakikalık bir ara verdi. Sonrasında korta döner dönmez Li Na yine aynı bileğini burktu. Tekrar kısa bir mola alan dünya altı numarası korta dönüp mücadeleye devam etti. Altıncı oyunda servis kıran Belaruslu tenisçi, sonrasında arkasına bakmadı ve unvanını korudu.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam