Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Avustralya Açık 2013 - Djokovic korku tünelinden çıktı

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 20/01/2013 - 16:47 GMT+2

Avustralya Açık tarihinin en çekişmeli maçlarından birinde, son iki yılın şampiyonu Novak Djokovic, Stanislas Wawrinka'yı 1-6/7-5/6-4/6-7/12-10 kazanarak çeyrek finalin yolunu tuttu.

novak djokovic

Görsel kaynağı: Reuters

Potansiyeli olan ancak bu potansiyeli bir türlü korta yansıtamayan Wawrinka ilk sete muazzam başladı. İsviçreli tenisçi karşılıklı kazanılan servis oyunlarından sonra kariyerinin en güzel tenislerinden birini sergiledi. Servisleri, tek el backhand’i ve paralel forehandleri ile oyunu domine eden 15 numaralı seribaşı, dünya 1 numarasını adeta korttan silerek seti hanesine yazdırdı.
Ayakkabılarından sorun yaşayan ve kayan ayakkabılarını değiştiren Djokovic ikinci sete servis kırarak başlasa da Wawrinka rakibinin servisini üst üste iki kez çalarak 4-1 öne geçti. Bu noktada Djokovic, dünya 1 numarası standartlarını yavaş yavaş bulmaya başladı. 4-1’den gelen Sırp tenisçi, seti 7-5 ile kazandı.
Üçüncü sete de karşılıklı kırılan servislerle başlandı. İki tenisçinin de basit hata sayılarını azalttığı bu sette dokuzuncu oyuna kadar bir daha servis kırma yaşanmadı. Bu oyunda ipleri eline alan Djokovic, kritik noktada kırdığı servisle avantajı eline geçirdi ve seti kendi servis oyununda noktaladı.
Geriye düşen Wawrinka dördüncü setin ikinci oyununda bulduğu servis kırma şansından yararlanamadı. İki raketin de servis kırmayı başarmadığı hatta Djokovic’in servis kırma şansı dahi bulamadığı seti tie-break ile kazanan İsviçreli tenisçi maçı karar setine götürdü.
Wawrinka buradan aldığı momentumla karara setine servis kırarak başladı. Dünya 1 numarası anında cevap verdi. İki raketin de fiziksel sınırlarını zorladığı sette Djokovic sekizinci oyunda servis kırma şansından faydalanamadı. Bir oyun sonra bu sefer dört servis kırma şansını harcayan İsviçreli’ydi. Son set uzadıkça uzadı. Avustralya Açık tarihinin en uzun maçlarından biri haline dönüşen maçın son seti 12-10 Djokovic üstünlüğü ile sonuçlandı.
Sırp tenisçinin çeyrek finaldeki rakibi Tomas Berdych oldu.
Avustralya Açık heyecanını Eurosport, Eurosport 2 ve Eurosport Player'dan canlı maç yayınları ile yaşayabilirsiniz.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş