Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Avustralya Açık 2013 - Federer Davydenko'yu rahat geçti

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 17/01/2013 - 12:16 GMT+2

Dünya iki numarası Roger Federer ikinci turda karşılaştığı Nikolay Davydenko'yu 6-3/6-4/6-4'lük üç setle mağlup ederek Bernard Tomic'in rakibi oldu.

roger federer

Görsel kaynağı: Reuters

Oldukça zorlu bir kura çeken Roger Federer, ikinci turda Nikolay Davydenko karşısına çıktı. Sezonun ilk haftasında, Katar’da final gören Davydenko sezona iyi bir başlangıç yapmıştı.
Federer karşılaşmaya hareketli başladı. Kort içinde akıcı bir şekilde hareket eden İsviçreli, rakibinin servisini altıncı oyunda çalarak avantajı eline geçirdi. Bu üstünlüğünü set sonuna kadar elinde tutan dünya iki numarası, seti hanesine yazdırdı.
İkinci sette servis kırma avantajını daha erken yakalayan 17 kez Grand Slam şampiyonu tenisçi, Davydenko’nun sete dahil olmasına asla izin vermedi. Üstün oyunuyla 2-0’ı yakalayan Federer son sete de servis kırarak başladı. Direksiyonu asla elinden bırakmayan İsviçreli, servis oyunlarında Davydenko’yu kendisine yaklaştırmadı ve maçtan üç sette galip ayrılan taraf oldu.
Federer’in üçüncü turdaki rakibi Avustralyalı Bernard Tomic olacak. Avustralyalı tenisçi birkaç gündür bu eşleşme ile ilgili yaptığı açıklamalar ile tepki topluyor. Turnuvanın merakla beklenen bu eşleşmesi cumartesi günü oynanacak.
Delpo’dan kolay zafer
Altı numaralı seribaşı Juan Martin del Potro da ikinci tur maçında oldukça rahattı. Benjamin Becker karşısında 6-2/6-4/6-2’lik üç setle galibiyeti elde eden Arjantinli tenisçi, bir üst turda Jeremy Chardy ile karşı karşıya gelecek.
Akşam seansının en çekişmeli maçında ise Gael Monfils ile Yen Hsun Lu karşı karşıya geldi. Fransız tenisçi çok dengesiz bir oyun sergilediği mücadeleden 7-6/4-6/0-6/6-1/8-6 ile galip gelerek vatandaşı Gilles Simon’un rakibi oldu.
Avustralya Açık heyecanını Eurosport, Eurosport 2 ve Eurosport Player'dan canlı maç yayınları ile yaşayabilirsiniz.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam