Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Nadal'dan 500. galibiyet

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 23/04/2011 - 23:17 GMT+3

Barcelona yarı finalinde Hırvat Ivan Dodig ile karşılaşan Rafael Nadal müsabakadan 6-3 ve 6-2’lik setlerle galip ayrıldı ve kariyerindeki 500. galibiyetini aldı. İspanyol’un finaldeki rakibi David Ferrer oldu.

Spain's Nadal returns a ball to Monfils of France during the Barcelona Open tennis tournament

Görsel kaynağı: Reuters

ATP’deki ilk maçını 2002’de kazanan dünya 1 numarası, bu galibiyet sayısına erişen Björn Borg’dan sonraki en genç isim oldu. İsveçli Borg 23 yaş ve yedi aylıkken 500. galibiyetini almıştı.
Karşılaşmadan sonra konuşan Nadal, “500 galibiyet kulağa çok gibi geliyor. Şu ana kadarki kariyerim hayal edebileceğimden çok daha fazlası. Bu hayatı yaşamamı sağlayan herkese çok teşekkür ediyotum, çok şanslıyım. Olabildiğince eğlenmeye bakıyorum çünkü ne zaman sona ereceğini hiçbir zaman bilemezsiniz” dedi.
İki İspanyol’u buluşturan diğer yarı finalde İspanya’nın iki numarası David Ferrer, Nicolas Almagro’yu 6-3 ve 6-4’lük setlerle geçti.
Yarın finalde karşılaşacak olan Nadal ve Ferrer geçen hafta Monte Carlo Masters finalinde karşı karşıya gelmiş ve Nadal müsabakadan galibiyetle ayrılarak üst üste yedinci Monte Carlo şampiyonluğunu kazanmıştı. Dünya 1 numarası yarın da galip gelirse son yedi yıldaki altıncı Barcelona şampiyonluğunu elde edecek ve topraktaki yenilmezliği 34 maça çıkacak.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam