Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Dev final Djokovic’in

TarafındanTenis Dünyası

Yayınlandı 12/10/2015 - 08:37 GMT+3

Pekin’de finalde Rafael Nadal’ı deviren Novak Djokovic altıncı kez şampiyon oldu.

Nadal y Djokovic

Görsel kaynağı: Eurosport

Pekin’de düzenlenen Çin Açık Turnuvası’nda maça hızlı başlayan Novak Djokovic, henüz ilk oyunda rakibinin servisini kırdı. Toparlanan Rafael Nadal, altıncı oyunda iki servis kırma puanından yararlanamadı. Yedinci oyunda 40-0’ı bulsa da servisine tutunamayan Rafa, ilk seti 6-2 kaybetmekten kurtulamadı.
İkinci setin üçüncü oyunundan itibaren iki kez servis kırarak dört oyunluk seri yakalayan dünya 1 numarası, bu seti de aynı skorla kazanarak 6-2 6-2’lik galibiyete ulaştı.
Bu skorla birlikte Nole, dünya 8 numarası rakibi karşısında son sekiz maçta yedinci kez galip gelirken, toplamda İspanyol rakibinin 23 galibiyetine karşılık 22. galibiyetini yakaladı.
Bu seneki sekizinci şampiyonluğuna ulaşan Sırp raket, maçtan sonra yaptığı açıklamada “Bu skor, özellikle de ilk set kortta verdiğimiz gerçek savaşı yansıtmıyor. Büyük rakiplerimle oynadığım maçlarda birkaç puanın kazananı belirleyebileceği gerçeğinin farkındayım, Rafa da bu rakiplerden biri.” derken, geçirdiği bu olumlu haftanın Şangay için kendisine güven kazandırdığını söyledi.
Bu sezon beşinci finalinde ikinci yenilgisini alan Nadal ise bu hafta ortaya koyduğu oyundan mutlu olduğunu söyledi.
Çiftlerde ise şampiyonluğa Rojer/Tecau çiftini 6-3 6-4 yenen Vasek Pospisil/Jack Sock ikilisi ulaştı.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam