Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

İspanya bir gömlek üstün

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 16/09/2011 - 23:54 GMT+3

Davis Kupası’nda finalistleri belirleyecek yarı final eşleşmelerinde İspanya, ilk günkü iki maçtan da galibiyetle ayrılarak, Fransa karşısında istediği başlangıcı yapmış oldu.

TENNIS 2011 Davis Cup Nadal

Görsel kaynağı: Eurosport

İspanya-Fransa serisinin ilk maçında korta çıkan Rafael Nadal, Richard Gasquet’yi sürklase ettiği mücadelede, rakibine sadece dört oyun verdi ve 6-3/6-0/6-1’lik üç setle korttan galip ayrılarak ülkesi İspanya’yı da 1-0 öne geçirmiş oldu. Maç boyunca rakibine servis kırma şansı dahi tanımayan 10 kez Grand Slam şampiyonu, iki saat dokuz dakika süren mücadele boyunca sergilediği üstün performansla yine göz doldurdu. Son üç yılın ikisinde şampiyon olan İspanya’da, geçen yıl Rafael Nadal’sız kadro çeyrek finalde yine Fransa karşısında maç kazanamadan elenmişti.
Dünya 5 numarası David Ferrer ile 11 numara Gilles Simon’u karşı karşıya getiren serinin ikinci maçında ise, 6-1/6-4/6-1’lik setlerle rakibine üstünlük sağlayan Ferrer, seride skoru 2-0’a taşımayı başardı. Maça, forehand winnerları ile etkili olduğu çok rahat bir açılış seti ile başlayan Ferrer, bu sette rakibinin servisini iki kez kırmayı başardı ve oyunu domine ederek avantajını korumayı bildi. Gilles Simon, bir saat süren ikinci sette toparlanıp, daha başa baş bir mücadele ortaya koymaya çalışsa da kritik anda kaybettiği servis oyunu, rakibine üstünlük sağlamasına mani oldu. Karşılıklı kazanılan servis oyunları şeklinde başlayan üçüncü sette de rakibinin servisini kırıp durumu 2-1’e getiren Ferrer, rakibine başka oyun göstermedi ve 6-1’lik set ile maça noktayı koydu.
Davis Kupası’nda cumartesi günü oynanacak çiftler maçlarının ardından pazar günü iki tekler maçı daha oynanacak ve toplamda üç galibiyete ulaşan takım, Aralık ayında oynanacak finalde Sırbistan - Arjantin eşleşmesinin galibi ile karşılaşacak.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam