Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

İşte son dört

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 11/07/2011 - 19:29 GMT+3

Hafta sonu oynanan Davis Kupası çeyrek finali eşleşmelerinin ardından Sırbistan, Arjantin, Fransa ve İspanya son dörde kaldı

Serbian Davis Cup team celebrates its victory on Sweden during their Davis Cup quarterfinal singles match Sweden vs Serbia at the Halmstad Arena in Halmstad, north of Malmoe, on July 10, 2011. Tipsarevic won 2-6 5-7 3-6

Görsel kaynağı: Eurosport

Son şampiyon Sırbistan, deplasmanda karşılaştığı İsveç’i 4-1 ile geçti. Teklerdeki bütün maçları kazanan Sırbistan, ilk müsabakada Victor Troicki ile Ryderstedt’i, ikinci karşılaşmada Janko Tipsarevic ile Eleskovic’i geçerek ikinci güne avantajlı girdi. Cumartesi oynanan çiftler maçında Aspelin-Lindstedt ikilisi, Djokovic-Zimonjic çiftini mağlup ederek umutlarını son güne taşıdı.
Cuma günkü tekler maçından dizindeki sakatlık nedeni ile çekilen Novak Djokovic, bu maçtan sonra bir daha mücadele etmedi. Pazar günü Tipsarevic, Ryderstedt karşısında galip gelerek Sırbistan’ı yarı finale taşıdı. Ölü eşleşmede ise Viktor Troicki ile Robert Lindstedt karşılaştı. Lindstedt üçüncü sette maçtan çekilince son şampiyon 4-1’lik skorla son dörde kaldı.
Geçtiğimiz yıl turnuva yarı finalinde Fransa’ya 5-0 yenilerek elenen Arjantin ise, bu sene aynı skorla Kazakistan karşısında üstünlük sağladı. Juan Ignacio Chela, Juan Martin Del Potro, Juan Monaco ve Eduardo Schwank’ten oluşan Arjantin ekibi, bu yıl ilk kez play-off’ları geçip çeyrek final oynama başarısını gösteren Kazakistan’a şans tanımadı. Güney Amerika ekibi yarı finalde Sırbistan ile deplasmanda karşılaşacak.
Dört kez Davis Cup şampiyonu olan İspanya ise, Texas’ta oynanan karşılaşmalarda Amerika Birleşik Devletleri’ne karşı 3-1’lik galibiyet elde ederek yarı finale yükseldi. Feliciano Lopez ve David Ferrer’in oynadığı üç tekler maçını da kazanan İspanya’nın tek mağlubiyeti, çiftlerde Bob-Mike Bryan ikilisine karşı oynayan Marcel Granollers-Fernando Verdasco çiftinden geldi. Ölü eşleşme ise oynanmadı.
İspanya’nın, ABD’yi kendi evinde ilk kez yendiğini belirten takım kaptanı Albert Costa, Andy Roddick, Mardy Fish ve Bryan kardeşlerden oluşan güçlü ekibi yenmenin kendileri için tarihi bir başarı olduğunu da ayrıca belirtti.
Geçen yılın finalinde Sırbistan’a 3-2 yenilip kupayı kaybeden Fransa ise, rakibine kıyasla oldukça güçlü olduğu eşleşmede Almanya’yı 4-1 yenerek yarı finalde İspanya’nın rakibi oldu. Richard Gasquet, Gael Monfils, Michael Llodra ve Jo-Wilfried Tsonga’dan oluşan Fransızlar’ın Almanya karşısındaki tek mağlubiyeti teklerde Llodra’nın, Petzschner’e 6-3 ve 6-4’lük setlerle yenilmesiyle geldi.
Yarı finaller 16-18 Eylül tarihleri arasında oynanacak.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam