Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Zorlu maç Ferrer'in

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 03/12/2011 - 00:42 GMT+2

İspanya ile Arjantin arasında oynanan Davis Kupası final eşleşmelerinin ikinci maçında İspanyol tenisçi David Ferrer, beş setlik mücadele sonunda Arjantinli rakibi Juan Martin Del Potro’yu 6-2/6-7/3-6/6-4/6-3 ile yenmeyi başardı.

ferrer

Görsel kaynağı: Reuters

Dünya beş numarası David Ferrer yüksek oranla puan çıkarttığı servisleriyle maça hızlı bir giriş yaparak ilk seti 6-2’lik skorla aldı. Servis performansını ikinci sette devam ettirmesine rağmen, yaptığı basit hatalarla Arjantinli rakibini oyuna ortak eden Ferrer, tie-break’e giden seti kaybederek durumun eşitlenmesine izin verdi.
Toprak kortta yapılan mücadelenin üçüncü setine Del Potro’nun servis oyunuyla başlandı. İlk oyundan rakibinin servisini kırmayı başaran Ferrer, kendi servisini de alarak durumu 2-0’a getirdi. Setin altıncı oyununa Ferrer’in 3-2 üstünlüğü ile girilirken Arjantinli rakibinin servisini kırarak durumu 3-3 yaptı. Buradan sonra momentumu kendisine çeviren Del Potro diğer oyunlarda rakibine şans tanımadı ve seti 6-3 aldı.
İspanyol tenisçinin servisi ile başlayan dördüncü set alınan karşılıklı servis oyunları ile devam etti. Bu setin uzun rallilerinde ataklara iyi cevap veremeyen Del Potro, yaptığı basit hatalarla rakibinin işini kolaylaştırdı. Setin onuncu oyununa 5-4 önde giren Ferrer, sette kalmak için servis atan rakibinin servisini kırdı ve seti 6-4 alarak maçı beşinci sete götürdü.
Beşinci sete de alınan karşılıklı servis oyunları ile başlamıştı ki ilk servis kıran taraf bir önceki sette olduğu gibi Ferrer oldu ve durumu 3-1 yaptı. Savunma direnci iyice düşen rakibi karşısında elde ettiği bu şansı iyi değerlendiren Ferrer, seti 6-3 alarak maçı kazandı.
Beş setlik bu zorlu mücadeleyi kazanan İspanya, Arjantin karşısında 2-0 öne geçmiş oldu. Turnuvada yarının programı ise şöyle:
Feliciano Lopez / Fernando Verdasco
David Nalbandian / Eduardo Schwank
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam