Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Murray kardeşler iş başında

TarafındanTenis Dünyası

Yayınlandı 19/07/2015 - 10:42 GMT+3

Davis Cup Dünya Grubu'nda günün maçında Büyük Britanya ile Fransa çiftlerde karşı karşıya gelirken, Murray kardeşler ülkelerini son güne önde çıkarttı.

Andy ve Jamie Murray

Görsel kaynağı: Eurosport

Türk Milli Takımı'nın da mücadele ettiği Davis Cup'ın en üst kategorisi "Dünya Grubu"nda çeyrek final maçlarına çiftler müsabakalarıyla devam edilirken, yarı finalistler de yavaş yavaş şekillenmeye başladı.
Turnuvanın önemli eşleşmelerinden Büyük Britanya - Fransa kapışmasında ilk maçlar 1-1'lik beraberliği getirmişti. Çiftler müsabakalarında Büyük Britanya'yı Andy - Jamie Murray kardeşler temsil etti ve ülkelerini 2-1 öne geçirdiler.
Queen's Club tenis turnuvasının oynandığı çim kortta oynanan eşleşmelerde Murray kardeşlerin karşısına Jo-Wilfried Tsonga ile Nicolas Mahut çıktı. Aslında Andy Murray'in bu maçta oynamaması gerekiyordu ancak kaptan Leon Smith, Dominic Inglot yerine Andy Murray'i korta sürdü.
İlk setini 4-6 kaybeden kardeşler, ikinci seti 6-3, üçüncü seti de tie-break'le kazanarak rahatladı ve son sette 6-1'lik skorla ülkelerine son maçlar öncesinde avantaj getirdiler. Büyük Britanya kalan 2 maçtan, 1 galibiyet çıkarması halinde 1981 yılından bu yana ilk kez Davis Cup'ta yarı finale yükselecek. Programda bir sonraki maç Andy Murray ile Gilles Simon arasında oynanacak.
AVUSTRALYA SON MAÇLARA TAŞIDI
Kazakistan önünde Thanasi Kokkinakis'in, Mikhail Kukushkin karşısında, Nick Kyrgios'un da Aleksandr Nedovyesov önünde aldığı mağlubiyetlerle 2-0 geriye düşen Avustralya yarı final şansını Pazar gününe taşıdı.
Lleyton Hewitt / Sam Groth çifti, Andrey Golubev / Aleksandr Nedovyesov'u 6-4, 7-6, 6-2'lik skorlarla devirerek tur için ülkelerini umutlandırdılar.
SIRBİSTAN VE KANADA KAYIP
Çeyrek finalin diğer eşleşmelerinde ilk günde 2-0 öne geçen ülkelerden Belçika, Kanada'yı, Arjantin de Sırbistan'ı çiftlerde bir kez daha yenerek yarı final vizesini aldılar.
Benzer haberler için Tenis Dünyası
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam