Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

"Ben iyiydim, o değildi"

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 12/02/2012 - 14:13 GMT+2

Davis Kupası ilk tur eşleşmesinde ABD’ye elenen İsviçre’de Roger Federer dünkü çiftler maçında kötü performans gösterdiği gerekçesiyle takım arkadaşı Stanislas Wawrinka’yı suçladı.

federer wawrinka suisse coupe davis

Görsel kaynağı: AFP

Cuma günü oynanan tekler maçlarında Wawrinka, Mardy Fish’e beş sette, Federer ise John Isner’a dört sette yenilmişti. Üç galibiyete ulaşan ekibin bir üst tura çıkacağı eşleşmede ABD’nin çiftler müsabakasını kazanması yetiyordu.
Çiftler maçında ilk seti alan Federer/Wawrinka ikilisi, Mike Bryan/Mardy Fish çiftine diğer üç seti kaybederek korttan boynu bükük ayrılmıştı.
Karşılaşmadan sonra İsviçre basınına Fransızca verdiği demeçte Federer takım arkadaşını suçlar açıklamalar yaptı. “Ben çiftlerde yeterince iyiydim, Stanislas ise değildi” diyen 16 kez Grand Slam şampiyonu ayrıca Wawrinka’nın eşleşmenin ilk maçını kaybetmesinin kritik bir rol oynadığını, bu nedenle rakibi baskı altına alamadıklarını da sözlerine ekledi.
Federer ve Wawrinka 2008 Olimpiyat Oyunları’nda çiftlerde altın madalya kazanmışlardı. Federer’in müzesinde hâlâ Olimpiyat tekler madalyası ve Davis Kupası bulunmuyor.
picture

stanislas wawrinka roger federer coupe davis

Görsel kaynağı: AFP

Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam